Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBEL liga

Medveščak protiv Graza u četvrtfinalu

Medveščak
Željko Lukunić/VLM
19.02.2010.
u 23:14

Hokejaši Medveščaka pobijedili su Albu Volan nakon produžetka (4-3) u posljednjem, 54. kolu austrijske EBEL lige, no nisu se pomaknuli s osmog mjesta, tako da će u prvom krugu doigravanja igrati protiv prvoplasiranog Graza.

"Medvjedi" su u Ledenoj dvorani Doma sportova uspjeli preokrenuti rezultat nakon što su Mađari poveli s 2-0 pogocima Andrasa Horvatha u zadnjoj minuti prve trećine, te Martona Vasa u drugoj minuti drugoga dijela.

Mike Prpich (29. minuta), John Hecimovic (36.) i Brad Smyth (37.) zaslužni su što su u posljednju trećinu Zagrepčani ušli s vodstvom, no nisu ga uspjeli zadržati. U 45. minuti je Andras Horvath svojim drugim pogotkom osigurao Albi produžetak i veliki bod koji je mađarsku momčad zadržao na šestom mjestu. Pobjeda je u produžetku ipak pripala Medveščaku, zahvaljujući zgoditku Aarona Foxa.

Na kraju osnovnog dijela natjecanja po 57 bodova su imali Alba, KAC Klagenfurt i Medveščak, ali hrvatski je predstavnik u tom krugu ipak bio najslabiji. Tako će u prvom krugu doigravanja morati na najbolju momčad osnovnog dijela, austrijski Graz.

Prva je utakmica na rasporedu već u nedjelju u Austriji, a u polufinale će se plasirati momčad koja prva dođe do četiri pobjede. U Zagrebu će se, tako, igrati najmanje dvije utakmice, 23. i 28. veljače.

EBEL liga, 54. kolo:

Medveščak – Alba Volan 4-3, produžetak (0-1, 3-1, 0-1, 1-0)

Graz – Red Bull Salzburg 7-0

Villach – Linz 4-1

Jesenice – Vienna 6-1

KAC – Olimpija 5-0

Redoslijed: 1. Graz 77, 2. Red Bull Salzburg 71, 3. Vienna 70, 4. Linz 69, 5. Villach 60, 6. Alba Volan 57, 7. KAC 57, 8. Medveščak 57, 9. Jesenice 39, 10. Olimpija 37

Parovi četvrtfinala:

Graz – Medveščak  

Red Bull Salzburg – KAC Klagenfurt  

Vienna – Alba Volan  

Linz – Villach

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije