Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEDENA SLAVILA NAKON 4:2

Medveščak opet nokautirao prvaka KAC-a

Medveščak - KAC
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
15.01.2010.
u 21:44

U 43. kolu Ebel lige hokejaši Medveščaka pobijedili su austrijski KAC 4:2 (2:0, 0:0, 2:2) i tako se još više primaknuli borbi za peto i šesto mjesto.

Hokejaši Medveščaka došli su i do treće uzastopne pobjede, pred 6500 gledatelja u Ledenoj su svladali aktualnog prvaka KAC sa 4:2 (2:0, 0:0, 2:2). Za 1:0 u 10. minuti zabio je Letang, a na 2:0 samo 31 sekundu kasnije povisio je Guidarelli. Svojim prvim pogotkom u dresu Medveščaka vodstvo od 3:0 donio je Rok Jakopič, no ni tada utakmica nije bila rješena.

Nakon opće tučnjave i nekoliko šakačkih obračuna u 50. minuti, medvjedi su igrali s dva igrača manje, pa su gosti prvo smanjili na 3:1, a u 56. minuti i na 3:2. U zadnjoj minuti KAC je izvadio i golmana, što je iskoristio Joel Prpić pogodivši praznu mrežu za konačnih 4:2.

- Jako smo željeli pobjedu protiv KAC-a kako bi se odvojili od njih na pet bodova. Isključenja nakon tučnjave su nas poremetila, no uz fenomenalnog Kristana nismo mogli izgubiti – rekao je trener Medveščaka Ted Sator, koji je pressicu počeo čestitkom Ciboni na pobjedi protiv Asvela.

 

A gosti se, bez obrazloženja, nisu ni pojavili na pressici, što je ove sezone u Ledenoj.

Među najzaslužnijim za slavlje medvjeda sa čak 35 obrana bio je Robert Kristan, za kojeg se tijekom dana proširila vijest da ga želi jedan NHL klub.

 

- Nikakvi kontakti ne postoje, ostaje u Medveščaku - tvrdi Kristanov menadžer u agenciji CM Sports, bivši skijaš Jure Košir.

U Medveščaku su pak rekli da će Kristan gol medvjeda sigurno braniti do kraja sezone, a dogovaraju i produženje ugovora.

 

U klubu već razmišljaju i o pojačanjima za sljedeću sezonu, a ostvareni su kontakti sa najboljim strijelcem lige, napadačem Olimpije Frankom Banhamom.

 

Ostali rezultati:

Jesenice – Alba 3:6

Villach – Graz 2:3

Linz – Olimpija 4:1.

 

Poredak: Graz 63, Vienna Capitals 59, Red Bull Salzburg 56, Linz 56, Villach 48, Alba 46, Medveščak 45, KAC 40, Olimpija 33, Jesenice 26 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije