Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medveščak

Kristan i Krošelj i iduće sezone medvjedi

Robert Kristan Medveščak
Marko Prpić | VLM
05.05.2010.
u 12:18

Nakon odličnih obrana tijekom prošle sezone, prvi i drugi vratar Medveščaka, Robert Kristan i Gašper Krošelj, i iduće će sezone biti oslonac zagrebačkog Medveščaka.

Robert Kristan i Gašper Krošelj i iduće će sezone biti oslonac Medveščaka.

Prvi vratar zagrebačkog Medveščaka, Robert Kristan, odličnim obranama je zaslužio i nagradu navijačke skupine SEKTOR B za najboljeg igrača Medveščaka u sezoni 2009/2010.

- Prošla sezona u Medveščaku za mene je najbolja sezona u karijeri. Navijači i publika od prvog su mi dana u Zagrebu dali osjećaj doma i neizmjerno sam im zahvalan na tome. Ulaskom u doigravanje prošle sezone pokazali smo kako smo snažna momčad i vjerujem da ćemo ove godine biti još bolji i konkurentiniji. Veselim se skorom povratku među prijatelje u Zagreb, u Ledenu - izjavio je Kristan prilikom potpisivanja jednogodišnjeg ugovora.

Drugi vratar Medveščaka Gašper Krošelj dobrim je obranama u doigravanju dobio odlične kritike kako struke tako i navijača. U Medveščaku ostaje i iduće sezone.

- Veselim se još jednoj sezoni u Medveščaku. Ovim putem zahvaljujem navijačima i publici na prekrasnim trenucima u prošloj sezoni. Medveščak i Zagreb u mom su srcu. Nadam se svakako još boljem uspjehu i svojim obranama u sljedećoj sezoni - kratko je izjavio Krošelj i dodao uz osmijeh:

- Nadam se samo da nas publika neće zaboraviti do početka sezone.

Robert Kristan rođen je 1983. u slovenskim Jesenicama. Od 2002. vratar je slovenske hokejske reprezentacije, a dvije je godine zaredom bio proglašen najboljim vratarem svjetskog juniorskog prvenstva. Pohađao je kanadsku školu hokeja na ledu. Igrao je u nekoliko klubova, no najviše se zadržao u rodnim Jesenicama.

Na svjetskom prvenstvu elitne skupine 2008. godine bio je jedan od najboljih vratara. U karijeri je igrao u Jesenicama i Olimpiji (Slovenija), Brynas IF i Mora (Švedska). Medveščaku se pridružio u sezoni 2009/2010. Gol Medveščaka branio je tijekom 54 utakmice te ostvario uspješnost od 90 posto.

Gašper Krošelj slovenski je profesionalni hokejaš rođen 1987. u Ljubljani. Karijeru je započeo u zaloškom klubu Slavija u sezoni 2002/03. U slovačkoj juniorskoj ligi igrao je za Topolčane / Žilinu. Polovicu sezone 2006/07. igra u Medveščaku, nakon čega se vraća u Slaviju. Od sezone 2008/09. ponovno igra za Medvjede. U protekloj sezoni na gol Medveščaka stao je 13 puta tijekom kojih je ostvario uspješnost obrana od 91.5 posto.

Momčadi Medveščaka za iduću sezonu već su se pridružili Letang, Banham, Sertich, Guidarelly, Sandrock, Kinasewich, Hećimović i Joel Prpić. Klupske pripreme momčadi KHL Medveščak za sezonu 2010/11. počinju početkom kolovoza ove godine u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije