Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBEL liga

Kapetan Letang: Sada je Medveščak glavni favorit za naslov!

'17.01.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Arena Ice Fever, KHL Medvescak - HDD Tilia Olimpija. Robert Kristan. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
22.01.2012.
u 11:20

Medvjedi su aktualnom prvaku EBEL-u zabili četiri gola u samo 69 sekundi, tako su postali bolji i od klubova NHL-a, gdje rekord od četiri najbrža gola drže Boston Bruinsi, kojima je za to trebalo 80 sekundi.

Hokejaši Medveščaka ove sezone srušili su nekoliko rekorda, a posebno fascinira prekjučerašnji kada su u samo 69 sekundi zabili četiri gola Red Bull Salzburgu. Medvjedi su tako bolji i od klubova NHL-a, u kojem rekord od četiri najbrža gola drže Boston Bruinsi, kojima je za to trebalo 80 sekundi, odnosno 11 više od Medveščaka. No, bilo je to davne 1945. godine kada hokej još nije bio na ozbiljnoj razini.

– Ludih je to 69 sekundi bilo, nikada to u životu nisam doživio. Nikad nisam ni pomislio da se četiri gola mogu zabiti u tako kratkom vremenu – dan poslije pričao je kapetan Medveščaka Alan Letang.

Sretna kažnjenička klupa

Tri od četiri spomenuta gola Joel Prpić odgledao je s klupe za kažnjene igrače.

– Službena osoba mi je nakon trećega gola rekla da je možda bolje da ostanem unutra, gotovo sam ga poslušao, ha-ha. Cijela je priča nevjerojatna, minuta koju neću nikada zaboraviti – rekao je Prpić.

Današnjom utakmicom protiv Linza (17.30, HTV 2) počinje međurunda, odnosno borba za pozicije u doigravanju. U mini ligu Linz ulazi s četiri boda, Medveščak s tri, Red Bull s dva, KAC s jednim, a Alba i Olimpija s nula bodova. Preostalih pet momčadi (Villach, Vienna, Graz, Znojmo i Jesenice) borit će se za preostale dvije pozicije u četvrtfinalu. Na pitanje je li taj sustav natjecanja pravedan, trener medvjeda Raymond se nasmijao.

– Nevjerojatno, ako danas dobijemo Linz, bit ćemo prvi. Ne mogu reći da je to pošteno jer Linz je u završio s osam bodova prednosti ispred nas. Sad nam slijedi 10 novih utakmica pa onda tek počinje pravo doigravanje. Praktično igramo tri različite sezone unutar jedne sezone – kaže trener.

Prpić: Znao sam nakon 10. kola

Igrači Medveščaka vjeruju u naslov, misle da su sada i favoriti.

– Mislim da smo favoriti, pokazali smo to utakmicama protiv najjačih momčadi poput Red Bulla, Linza i KAC-a – rekao je kapetan Letang, a Joel Prpić dodao:

– Pobjeda protiv Linza kojom bi zasjeli na 1. mjesto puno bi nam značila, posebno nama starijima koji smo u momčadi od početka. Počeo sam vjerovati u naslov nakon 10 utakmica.

Komentara 3

MA
Markoc
12:11 22.01.2012.

Nevjerojatno kakve uspjehe postiže ovaj Medveščak, svakome tko pa na i najmanji način pomaže ovome klubu služi na čast. Napravili ste već veliki rezultat, sada samo možete još dobiti a izgubiti ništa.

KL
klubuhb1
13:09 22.01.2012.

Rekord sa 4 gola je fantazija, kapa dolje. Još jedan rekord je broj gledatelja: do danas ( bez Linza) Medvjede je gledalo 188672 gledatelja / službena statistika. Koji klub u RH ima takvu gledanost? ???

KL
klubuhb1
13:12 22.01.2012.

Zaboravio sam napisati da je to u ovom prvenstvu 2011-2012 g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije