Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medveščak - KAC 3:4 (3:3)

Joel Prpić: Ovo je bilo bolje nego u NHL-u

Medveščak Arena (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/13
21.01.2011.
u 17:26

U zagrebačkoj Areni hokejaši Medveščaka poraženi su nakon penala od vodećeg KAC-a 3:4.

Bod ili dva, na kraju je bilo sasvim svejedno. Iako je Medveščak pred 15.200 navijača u Areni izgubio nakon kaznenih udaraca od vodećeg KAC-a 3:4 (0:2, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1), medvjedi su jučer bili pobjednici, baš kao i domaći, ali i gostujući navijači. Hokej je sinoć dokazao da se definitivno vratio u Zagreb, da nije bio samo hit za jednu sezonu.

Vratili se nakon 0:2

– Nevjerojatna atmosfera, u 20 godina trenerske karijere nisam doživio ovako nešto. Sve je bilo fantastično, od navijanja do suđenja. Bio sam i u Areni Köln koja je najveća u Europi, ali atmosfera nije ni približno kao ovdje – opisao je trener Medveščaka Douglas Bradley utakmicu u kojoj se njegova momčad vratila nakon zaostatka 0:2.

Dominik Kanaet jučer se upisao u povijest kao prvi hokejaš Medveščaka koji je zabio gol u Areni.

– Drago mi je što sam baš ja, hrvatski hokejaš, zabio prvi gol. Odigrali smo odličnu utakmicu, ali na kraju smo u svlačionici bili i malo tužni, žao nam je što nismo ovu večer zaokružili pobjedom protiv lidera lige – rekao je Kanaet te dodao:

– Ovo je bolje od NHL-a, tamo ljudi piju i jedu hamburgere za vrijeme utakmice, a ovdje se stalno navija.

Za Dominatora, kako ga je nazvao trener Bradley, neće biti pretjeranog slavlja zbog gola.

– Već ujutro imamo trening, a kako sam ja iz Gračana i treba mi dva sata tramvajem do Arene, moram što prije na spavanje – zaključio je Kanaet

Teška ozljeda Powersa

A Joel Prpić rekao je:

– Na skali od 1 do 10 našu igru ocijenio bih sedmicom, a navijanje sa plus 10. Bilo bi dobro da uvijek igramo ovdje, ovo je bilo bolje nego u NHL-u.

Vodstvo Medveščaka uoči utakmice priredilo je veliko iznenađenje, preko videoveze iz Vancouvera se javio legendarni hokejaš hrvatskih korijena Joe Šakić.

– Čestitke Medveščaku, želim vam puno uspjeha – poručio je Šakić.

I austrijski novinari bili su oduševljeni, a naslov u Kleine Zeitungu najbolje je opisao jučerašnji spektakl “Jeza i duh NHL-a bili su jučer u Zagrebu”.

Jedina loša stvar sinoć bila je ozljeda Chrisa Powersa koji je nakon jednog lakta u glavu zaradio potres mozga te neće igrati sutra protiv Vienne. A vjerojatno neće biti ni Miroslava Brumerčika kojega desna šaka još uvijek jako boli.

Poredak: KAC 58, RB Salzburg 52, Vienna Capitals 51, Villach 50, Graz 43, Linz 41, Olimpija 39, Medveščak 39, Jesenice 33, Alba Volan 31 bod.

Navijači KAC-a skandirali: “Zig, zag, Medveščak”, uživao i Gira

Čak 50 gostujućih navijača bilo je u Areni, a kada su u 49. minuti počeli skandirati “Zig, zag, Medveščak”, dobili su ovacije cijele dvorane.

– To skandiranje nije bilo unaprijed dogovoreno ni s kim od organizatora, mi smo na taj način htjeli zahvaliti na ovom događaju i pozdraviti domaćine. Znali smo da spremate veliki party i htjeli smo biti dio njega – rekao je vođa navijača KAC-a.

S kćerkom je na tribini bio i igrač Cibone Gordan Giriček.

– Veliki sam ljubitelj hokeja. Dok sam igrao u NBA-u, često sam išao na utakmice Toronto Maple Leafsa i Philadelphia Flyersa. A ova večer bilo je ravna NHL-u, ništa slabija – rekao je Gira.

Podsjetilo ga je to i na ludnicu u doba Medveščaka Gortana prije 20-ak godina, kada je kao klinac redovito išao na utakmice. Nada se Gira da bi ovakvu atmosferu uskoro mogao doživjeti i u dresu Cibone.

– Ipak je Cibona legendarni zagrebački klub. Trebamo samo pokazati još više srčanosti i siguran sam da ćemo i mi ovako puniti dvorane.

Prvi put na hokejaškoj utakmici jučer je bila Ivana Brkljačić.

– Inače pratim sve sportove, ali prvi put sam na hokeju i moram priznati da me oduševio. Kao organizatorica Hanžeka mogu mnogo naučiti od Medveščaka.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
22:46 21.01.2011.

U inetresu hr sporta dobro je da su \" medvjedi\" izgubili. Dosta zabave za zagrebčane dok ostali gladuju. Ivice Kosteliću čestitam. Za tebe sam uvijek navijao.

VA
vatra
23:36 21.01.2011.

naprijed Medvjedi tekma je bila super, publika i atmosfera odlični a pobjeda blizu

SB
sbb
21:07 21.01.2011.

skinite ovu prvu sliku da komuunjare nebi mislile da ovaj gore \"mjeri kukuruze\" Inace, dobili ili izgubili, tekma KOMA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije