Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Joe Pavelski ponovno spasio Sharkse

San Jose Sharks
AFP
30.04.2010.
u 08:57

Hokejaši San Jose Sharksa, najbolja momčad Zapadne konferencije NHL lige nakon osnovnog dijela sezone, domaćom pobjedom (4-3) poveli su u polufinalnoj seriji protiv Detroit Red Wingsa sa 1-0.

Junak prve utakmice serije, koju su gosti iz Detroita bili prisiljeni igrati samo 48 sati nakon pobjede protiv Phoenix Coyotesa u sedmoj utakmici četvrtfinala, bio je sjajni američki centar Sharksa Joe Pavelski, koji nosi kalifornijsku momčad kroz doigravanje umjesto razvikanih napadačkih zvijezda Joea Thorntona, Patricka Marleaua i Danyja Heatleyja.

Zabio je u Shark Tanku dva gola (prvi na utakmici i četvrti svoje momčadi za vodstvo 4-2 na početku treće trećine) uz jednu asistenciju. U sedam dosadašnjih utakmica doigravanja ponajbolji je igrač s ukupno sedam golova i četiri asistencije. Umjesto prve napadačke linije (Thornton, Heatley, Marleau), koja je ovaj put igrala bez oboljelog Marleaua, Sharkse tako i dalje nosi drugi napad, koji čine Pavelski, Ryane Clowe i Devin Setoguchi.

Setoguchi je zabio jedan pogodak za domaće, kao i Dany Heatley. Branič Dan Boyle upisao je tri asistencije.

Odlični Rus Pavel Dacjuk ostvario je dvije asistencije nadahnuvši povratak gostiju na 3-2 i 4-3, ali više nije mogao.

NHL doigravanje, polufinale Zapadne konferencije:

San Jose (1) – Detroit (5) 4-3

San Jose poveo u seriji 1-0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije