Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAREDNE DVIJE SEZONE

Hecimovic i Prpic produžili vjernost Medveščaku

John Hećimović
Goran Stanzl/PIXSELL
20.04.2010.
u 10:06

Omiljeni "medvjedi", John Hecimovic i Joel Prpic, potpisom ugovora potvrdili su svoju vjernost Medveščaku za iduće dvije sezone. Zagrebačka publika tako će i dalje uživati u odličnoj igri dvojice kanadskih hokejaša hrvatskoga porijekla.

Kanađani hrvatskih korijena - John Hecimovic i Joel Prpic - produžili su vjernost zagrebačkom Medveščaku. Obojica igrača upravo su potpisala ugovore za naredne dvije sezone (1+1).

- Iznimno mi je drago što sam s klubom postigo dogovor i što ću u Medveščaku igrati naredne dvije sezone. Medveščak je odličan klub s najboljim navijačima na svijetu i veseli me što ćemo se i idućih godina zajedno veseliti svakoj pobjedi "medvjeda" - izjavio je John Hecimovic prilikom potpisivanja novog ugovora o čemu on osobno nije dvojio u niti jednom trenutku.

John Hecimovic je rođen 1984. u Kanadi u obitelji hrvatskih iseljenika iz ličkog Perušića. Do sada je igrao u OHL, DEL 2, ECHL, te u Nizozemskoj gdje je tijekom igranja bio najbolji strijelac u doigravanju u kojem je osvojio i državni naslov Nizozemske. U Medveščak je stigao na početku sezone 2009/2010. i pokazao se kao jedan od najboljih igrača Medveščaka. Tijekom protekle sezone za Medveščak je odigrao 60 utakmica, postigao 23 gola i ostvario 26 asistencija, a samo je 49 minuta proveo u kazni izvan leda.

- Ne mogu niti zamisliti odlazak iz Zagreba. Za mene kao igrača ovo je bila najbolja sezona do sada uz ovu nevjerojatnu publiku. Moja obitelj izvrsno se snašla u Zagrebu i zavoljela ovaj grad te planiramo ostati što duže je moguće! Trenutačno smo u Americi no jedva čekamo povratak u Hrvatsku - izjavio je prigodom potpisivanja ugovora Joel Prpic.

Joel Prpic rođen je 1974. godine u kanadskom Greater Sudburyu (Ontario). Amaterski je dio karijere odradio sturirajući i igrajući hokej za momčad sveučilišta St. Lawrence gdje je tijekom četiri sezone igranja u 129 utakmica upisao 22 gola i 33 asistencije. Na draftu 1993. godine izabrali su ga Boston Bruinsi. U NHL-u je za njih odigrao 15 utakmica, a za Colorado Avalanche tri utakmice.

Igrao je još za Providence Bruinse, Hershey Bearse i Clevland Baronse koji nastupaju u AHL-u. U sezoni 2000/2001. u dresu Bruinsa odigrao je statistički jednu od svojih najboljih sezona u karijeri. Tijekom 80 utakmica postigao je 10 golova i 38 asistencija.

Prije dolaska u Medveščak, gdje je imao odličnu sezonu, Prpic je sedam sezona igrao u japanskom Seibu Prince Rabbits (Tokyo, Asian League Ice Hockey). U dresu Medveščaka odigrao je 65 utakmica, postigao 15 golova i ostvario 32 asistencije.

U protekloj sezoni bio je nešto "nemirniji" od Hecimovica i zaradio 189 minuta izvan leda.

Momčadi Medveščaka za iduću sezonu već su se pridružili Letang, Banham, Sertich, Guidarelly, Sandrock i Kinasewich.

Pripreme KHL Medveščak za novu sezonu počinju krajem srpnja 2010.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije