Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVJEDI U POLUFINALU

Hečimović najavio pohod Medveščaka: Sada idemo do kraja!

Medveščak Graz
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/13
04.03.2010.
u 18:30

Medveščakova bajka u EBEL-u trajat će i dalje. U šestoj utakmici četvrtfinala pobijedili su Graz sa 5:2 (2:1,1:0,2:1) te u svojoj prvoj sezoni izborili polufinale doigravanja.

Pobjeda Medvjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku. Od početka utakmice i prvog pogotka u 4. minuti bili su bolji i zasluženo u svojoj prvoj sezoni izborili

Dugo, dugo nakon sinoćnje utakmice Ledenom dvoranom odzvanjalo je “I nikom nije lepše neg je nam, samo da je tako svaki dan”. Više od 7000 navijača nije željelo kućama te su klicali igračima Medveščaka nakon veličanstvene pobjede protiv Graza (5:2) i ulaska u polufinale EBEL lige.

– Znali smo da ne možemo izgubiti u ovakvoj utakmici. Prije utakmice rekli smo si, evo ga, to je sada to, idemo ih dokrajčiti – rekao je strijelac posljednja dva pogotka na utakmici Mike Ouellette. 

Junak ostao bez riječi

Ipak, junak pobjede bio je Thomas Guidarelli koji je načeo grazere s dva pogotka u prvoj trećini.

– Ostao sam bez riječi, ne znam što da kažem. Ma, nisam ja heroj, igrali smo tako da bismo pobijedili i bez tih mojih golova – rekao je Guidarelli.

Atmosfera u dvorani najviše se dojmila jednog od najmlađih medvjeda, 18-godišnjeg Dominika Kanaeta.

– Protrnuo sam zbog atmosfere, ma da i sad završim karijeru, zbog ovoga se isplatilo trenirati hokej – rekao je Kanaet.

Lica igrača gostujuće momčadi sve su govorila. Nisu mogli vjerovati da su ispali od novaka u ligi, momčadi koja je završila tek osma u regularnom dijelu prvenstva. A od te momčadi imaju triput veći budžet (10 prema 30 milijuna kuna) i triput veće plaće.

– U šoku smo, ne mogu objasniti kako smo uspjeli izgubiti četiri utakmice u nizu. No, Medveščak je bio bolja momčad i zasluženo je prošao – rekao je trener gostiju Bill Gilligan te dodao:

– Ovo je najbolja atmosfera koju sam ikad vidio u EBEL-u. Bilo je zabavno igrati ovdje.

Šutnja uoči utakmice

Zabavno je sigurno bilo i Johnu Hećimoviću koji je sinoć upisao čak tri asistencije:

– Prije utakmice u svlačionici uglavnom smo svi šutjeli, bili smo jako mirni i koncentrirani. No, kada smo izašli na led i vidjeli atmosferu, znali smo da ne možemo izgubiti.

Medveščak sinoć još nije doznao suparnika u polufinalu. Ako RB Salzburg pobijedi KAC u sedmoj utakmici, onda medvjedi idu na njega, a ako izgubi, onda na Viennu.

– Ma, svejedno nam je koga dobijemo, uz ovakvu formu možemo i do kraja – smatra Hećimović.

Trener Sator ipak želi spustiti “pak na led”.

– Ne smijemo podleći euforiji, utakmice polufinala još su jedna razina više od ovoga – rekao je američki trener i dodao:

– Ponosan sam na momčad, ponosan na navijače, ponosan na Zagreb.

EBEL liga, četvrtfinale, 6. utakmice:

Medveščak - Graz 5:2 (4-2)

Golovi: 1:0 - Guidarelli (Hečimović, Sertich, 4), 2:0 - Guidarelli (16), 2:1 - Oraze (Healey, 17), 3:1 - MacAulay (Hečimović, 36), 3:2 - Jarrett (Day, Norris, 53), 4:2 - Ouellette (Guidarelli, Hečimović, 55), 5:2 - Ouellette (MacAulay, 59)

Isključenja: Medveščak 6, Graz 99ers 4 minute

Trećine: 2:1, 1:0, 2:1

MEDVEŠČAK: Krošelj, Kristan, Seeley, Letang, Guidarelli, Ouellette, Hečimović, Sertich, MacAulay, Smyth, Prpic, Prpich, Brumerčik, Lovrenčić, Heerema, Fox, Powers, Rajsar, Jakopič, Kanaet. Trener: Ted Sator

GRAZ: Charpentier, Weinhandl, Cullen, Lindgren, Healey, Day, Norris, Jarrett, Oraze, Peintner, Pare, P. Harand, Klimbacher, Kuiper, C. Harand, Lange, Herzog, Ganahl, Grahut, Woger, Schwab, Brunnegger. Trener: Bill Gilligan

Ključne riječi

Komentara 18

BI
bilo i crno vino
22:37 04.03.2010.

Heba vas hokej!!!!!! Kad ce purgerska televizija dat prostora ragbijasima nade koji godinama pale i zare po regionalnim ligama.

FI
five
20:51 04.03.2010.

medveščak šampion medvešak šampioooon

TE
tetrijebzg
08:02 05.03.2010.

ZIG ZAG MEDVEŠĆAK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije