Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U HOKEJU NA LEDU

Danska deklasirala Slovačku, Kanada Norvešku

Danska hokej
AFP
14.05.2010.
u 19:31

Prve su uvjerljive pobjede na početku druge faze natjecanja po skupinama Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu u Njemačkoj ostvarile kanadska i danska reprezentacija.

U prvom dvoboju skupine E Danska je pobijedila Slovačku s nevjerojatnih 6-0, dok je u dvoboju skupine F Kanada, unatoč tome što je najprije primila gol, nadigrala Norvešku sa 12-1.

Slučaj Danske, čije igre u Njemačkoj više nisu iznenađenje, posebno je zanimljiv kada se uzme u obzir da su Danci sa 6-0 dobili već prvu trećinu protiv hokejski daleko uglednije nacije. Bilo je to izjednačenje rekorda po broju golova jedne momčadi u jednoj  trećini u povijesti Svjetskih prvenstava.

Prva su tri gola Danci Slovacima zabili iz prva tri udarca nakon samo četiri minute i 40 sekundi igre. Kumovala su tome i isključenja dvojice slovačkih hokejaša, što je rezultiralo drugim i trećim golom u mreži vratara Colorado Avalanchea Petera Budaja, koji je tako nakon jedva pet minuta na ledu i bez obranjenog udarca otišao na klupu podvijena repa.

Zamijenio ga je Rastislav Stana, koji je svoju porciju od tri pogotka također primio u nepune tri minute igre (od 11. do 14. minute). Dva su gola bila s istim brojem  igrača na ledu, jedan s igračem više.

Danci su nakon neviđene golijade stali u 14. minuti i do kraja bez problema održavali rezultat netaknutim.

U Mannheimu je Kanada primila gol od Norvežana u 95. sekundi igre. Uspjeli su do kraja trećine favorizirani olimpijski pobjednici izjednačiti, da bi u drugoj trećini zabili čak sedam golova oborivši rekord koji su Danci netom prije, u prvoj trećini kelnske utakmice, izjednačili.

U posljednjoj dionici igre Kanađani su, iako su igrali bez svojih ponajvećih zvijezda Ryana Smytha i Stevea Stamkosa, zabili još četiri gola. Najraspoloženiji je u kanadskim redovima bio 19-godišnji Jordan Eberle, najbolji igrač posljednjega U20 Svjetskog prvenstva, upisavši gol i četiri asistencije.

John Tavares, prvi pick prošloljetnog drafta u NHL-u, zabio je hat-trick te tako sa šest pogodaka trenutačno predvodi ljestvicu najboljih strijelaca.

Vjerojatno najljepši trenutak utakmice režirao je sjajni 19-godišnji centar Colorado Avalanchea Matt Duchene zabivši za konačnih 12-1 u 51. minuti nakon rijetko viđene samostalne akcije.

SP u hokeju na ledu, druga faza natjecanja po skupinama, 1. kolo:

Skupina E

Slovačka – Danska 0-6

Redoslijed: 1. Rusija 6 (-1), 2. Danska 6, 3. Njemačka 3 (-1) 4. Finska 3 (-1), 5. Slovačka 3, 6. Bjelorusija 0 (-1)

Skupina F

Kanada – Norveška 12-1

Redoslijed: 1. Švicarska 6 (-1), 2. Kanada 6, 3. Švedska 3 (-1), 4. Češka 3 (-1), 5. Norveška 3, 6. Latvija 0 (-1)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije