Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA GODINA

Hajduk se pohvalio rekordnim iznosima u svim segmentima. Ovako izgleda poslovno izvješće

Slaven Belupo i Hajduk sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
14.04.2023.
u 19:09

Sukladno porastima u prihodima, porasle su i plaće igrača na gotovo 75 milijuna kuna.

Splitski nogometni klub Hajduk prošlu godinu završio je s dobiti 7,116 milijuna kuna, stoji u financijskom izvještaju objavljenom na službenoj stranici kluba. 

Osim pozitivnog poslovnog rezultata, klub se pohvalio sjajnim prihodima, koji su na kraju godine iznosili 118 milijuna kuna, od čega su najveći komercijalni prihodi, koji su iznosili 37 milijuna kuna te prihodi od prodaje ulaznice koji su bili nešto više od 28 milijuna kuna. 

Rast su ostvarili i u ostalim segmentima; prihodi od sponzorstva narasli su sa 17 na 21 milijuna kuna, dok su Uefine nagrade i solidarne uplate porasle s 3,9 milijuna na lijepih, gotovo 14 milijuna kuna. 

Sukladno porastima u prihodima, porasle su i plaće igrača na gotovo 75 milijuna, dok su, za usporedbu 2021. godine bile 53,5 milijuna kuna. 

Hajduk se može pohvaliti i zabilježenim porastom prodaje u fan shopu, čiji prihod trenutačno iznosi 37,9 milijuna kuna, a u 2021. je bio 15,7 milijuna. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
20:27 14.04.2023.

Hajduk na posrednike potrošio 5.000.000 kuna, a dinamo gotovo 76 milijuna kuna... ha ha ha, tako je to kada ulica vodi klub. ovaj podatak sve govori, pametnom dosta!!!

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
23:27 14.04.2023.

Zasto mi je obrisan komentar da zaradu Dinama objavljujete u EUR a hajduka u kunama kako bi hajdukova uzgledala veća iako je manja kad je to istina???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije