Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI MOGUĆE?

Hajduk opet rigorozno kažnjen, ali delegat nije vidio jezivi transparent sa sjeverne tribine?

Hajduk i Istra sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
06.03.2024.
u 18:34

Sve je navijačima splitske momčadi fino 'pobrojao' Disciplinski sudac, a kažnjeni su i Rijeka i Osijek zbog njihovih navijača

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 25. kola, objavljeno je na službenoj stranici HNL-a.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 25. kola Rijeka - Varaždin domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini u 13. minuti bacili dvije petarde u teren za igru, u 60. minuti bacili tri topovska udara te u 61. minuti zapalili pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.000 eura.

Hajduk i Istra sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a
1/8

NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 25. kola Osijek - Dinamo domaći navijači (Kohorta) u 27. minuti zapalili jedan strob te u 76. minuti zapalili pedeset baklji i petnaest strobova, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 7.500 eura.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači na istočnoj i južnoj tribini u 90. minuti skandirali sucu utakmice “Cigane, Cigane”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 11.400 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 25. kola Hajduk - Istra 1961 domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, od 6. do 33. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, u 8. minuti bačeno je šest topovskih udara, u 9. minuti jedan topovski udar, u 32. minuti dvije dimne bombe, u 51. minuti zapaljena je jedna baklja, u 54. minuti zapaljena je jedna baklja koja je bačena na tartan stazu, u 62. minuti zapaljena su dva stroba, u 71. minuti zapaljena su četiri stroba, u 74. minuti zapaljeno je 10 baklji koje su bačene prema terenu za igru i na tartan uz teren za igru, u 75. minuti zapaljeno je osamdeset baklji, od kojih je veći dio bačen na tartan i nekoliko baklji u teren za igru, te je zbog gustog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od pet minuta, u 81. minuti zapaljena je jedna dimna bomba i u 86. minuti zapaljena su dva stroba, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 20.000 eura.

Kažnjava se i zato što su u 61. minuti domaći navijači na sjevernoj i istočnoj tribini skandirali sucima utakmice “Cigani, Cigani”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 23.300 eura.

Postupak po žalbi Hajduka, izjavljenoj protiv odluke broj 024/24 od 15. veljače 2024. godine, nastavit će se nakon što Žalbena komisija donese konačnu odluku.

U svemu ovome, očito je, delegatu utakmice Hajduk - Istra 1961, Juri Zečeviću iz Knina promaknuo je transparent s odrubljenom glavom Brune Marića na kojem je pisalo "Nema milosti". Njega su navijači Hajduka nekoliko puta dizali i spuštali tijekom utakmice. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar rubinet
rubinet
18:53 06.03.2024.

Dokad će Odgovorni trpjeti pirotehniku? Kazne su simbolične i nedostatne.

DE
Dex
22:10 06.03.2024.

Hajdučki Nogometni Savez

GN
gnoj
19:18 06.03.2024.

Nije ni trebao vidjeti, dovoljne su snimke i izbaciti ih iz lige !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije