Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI HAJDUKOVAC:

Goran Blažević: Dinamo ima jače igrače, 
ali nije bolji 
od Ludogoreca

'08.05.2013., Poljud, Split - Prva utakmica finala Hrvatskog kupa, Hajduk -  Lokomotiva. Goran Blazevic, vratar Hajduka.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
03.10.2013.
u 09:00

– Jasno je svima da Hajduk prema meni nije bio korektan. Ali, to je bila odluka kluba. Meni je dobro što sam završio u Bugarskoj, spašavao sam karijeru – ističe Blažević.

Hajduk ga se s lakoćom odrekao, kao da nije postojao. Dugo je vratar Goran Blažević čekao s angažmanom, a onda se nenadano pojavio u Levskom iz Sofije. Ne idu naši igrači svaki dan u Bugarsku.

– Tu sam stigao nekako preko noći. Levski nije u sezonu ušao baš kvalitetno, ali sad smo krenuli prema gore. Znate kako je bilo u Hajduku, dugo nisam znao što će biti sa mnom. Bilo je još nekih kombinacija, ali odlučio sam se za Levski jer sam znao da je najveći bugarski klub. Sjećam se kako je prije više od deset godina izbacio Hajduk iz Europe – govori nam Blažević.

Slučajno ili ne, rezultati Levskog krenuli su nabolje otkako je Blažević stao na vrata. U posljednje četiri utakmice (tri u prvenstvu, jedna u kupu) Levski je postigao četiri pobjede, uz gol razliku 14:1. 

– Poklopili su se ti rezultati s mojim dolaskom na vrata. Ma gledajte, Levski je veliki klub u bugarskim okvirima, kao Hajduk u Hrvatskoj, i želi borbu za vrh – kaže Blažević.

Nije želio previše govoriti o Hajduku. Nestao je s karte kao da ga nikada nije bilo, maknut je sa strane, a znao je nositi i kapetansku traku.

– Jasno je svima da Hajduk prema meni nije bio korektan. Ali, to je bila odluka kluba. Meni je dobro što sam završio u Bugarskoj, spašavao sam karijeru – ističe Blažević.

Glavna prepreka Levskom, barem što se tiče Bugarske, bit će Ludogorec iz Razgrada, koji ima sedam bodova više.

– Ludogorec igra odlično, pobijedio je i PSV. Iskusna je momčad, koja je već nekoliko godina na okupu, i to joj je najveća snaga. Nema posebno istaknutih igrača. Gledano pojedinačno, Dinamo ima kvalitetnije igrače, ali Ludogorec je baš prava momčad. Kolektiv je njegova najveća snaga, i zato su šanse podjednake – napominje Blažević. Kada je došao u Bugarsku, Levski je izgubio od Ludogoreca.

– Došao sam tri dana prije te utakmice, govorili su da ću braniti, ali su ipak procijenili da je pametnije da ne debitiram u derbiju. Pobijedili su nas lako s 2:0, a samo dva puta prešli su centar. Mi smo dominirali, ali oni se vrlo organizirano brane – objašnjava Blažević.

Za Dinamo je odlično što će se utakmica igrati u Sofiji.

– Igra se na nacionalnom stadionu, koji je velik i neće biti pun.

>> Mamić: Pojedinci nas žele izbaciti iz Europe, istraumatizirani smo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije