Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet Izbornik Goluža objavio imena za SP 2011.

Goluža: Brine me Štrlek koji grije klupu

'28.10.2010.,Karlovac - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu 2012.godine. Hrvatska - Rumunjska. Ivano Balic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
06.12.2010.
u 16:27

Završne pripreme u Karlovcu, na kojima će reprezentacija biti u kompletnom sastavu, trajat će samo pet dana

Slavko Goluža, izbornik hrvatske muške reprezentacije, objavio je imena 28 igrača koji konkuriraju za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se sredinom siječnja sljedeće godine igrati u Švedskoj.

Zagrebaši mogu bolje

– Konačni popis moramo poslati u Svjetski rukometni savez do 13. prosinca. Dakle, još postoji mogućnost izmjena ako se netko ozlijedi – rekao je Goluža.

Već se dvojica s popisa jesu ozlijedila, Ivan Čupić i Domagoj Duvnjak. Obojica su nedavno operirana.

– Čupić je počeo s treninzima i rekao je da bi mogao doći na pripreme i prije 2. siječnja, kada je planiran njegov dolazak. Duvnjak je imao nešto zahtjevniju operaciju meniska, no bit će spreman za SP – kaže Goluža.

Kako je zadovoljan formom igrača CO Zagreba koji dobro "guraju" u Ligi prvaka?

– Mogu oni i bolje. Brine me Štrlek. Grije klupu u klubu i to nije dobro – istaknuo je Goluža.

Koji su ciljevi u Švedskoj?

– Ne razmišljam tako daleko. Trenutačno razmišljam samo o utakmici koja nas prva čeka, a to je Rumunjska. Nakon poraza u kvalifikacijama za EP, promijenili su izbornika. Neće to biti ni slična utakmica onoj u Karlovcu, kada smo ih uvjerljivo pobijedili – istaknuo je Goluža.

Prošle godine Lino Červar oslobodio je Ivana Balića od prvih priprema. Hoće li isto učiniti i novi izbornik?

– Samo malo, da vidim popis... Balić je na popisu, znači da će doći na prve pripreme u Makarsku od 17. do 23. prosinca – rekao je Goluža.

Na pripremama u Makarskoj bit će samo igrači iz domaće lige, a s njima će trenirati hrvatske nade poput Špelića i Kaleba. Drugi dio priprema održat će se od 26. do 30. prosinca u Karlovcu.

Iz Pariza u Švedsku

– S obzirom na to da je u Zagrebu 28. prosinca proslava 60 godina Hrvatskog rukometnog saveza, morali smo izabrati što bliži grad za pripreme kako bi reprezentacija bila na proslavi – rekao je Ivica Udovičić, direktor reprezentacije.

Završne pripreme bit će od 2. do 6. siječnja u Karlovcu, a 7. siječnja putuje se na turnir u Pariz, odakle se odmah ide u Švedsku.

Matulić novi među krilima

Vratari: Alilović, Šego, Somić, Pešić, Blažičko; lijeva krila: Štrlek, Ninčević, Kovačević; desna krila: Čupić, Zrnić, Horvat, Matulić; kružni napadači: Vori, Sulić, Marić, Musa; lijevi vanjski: Lacković, Gojun, T. Valčić, Bičanić, Blažević; srednji vanjski: Balić, Duvnjak, Vuković, J. Valčić; desni vanjski: Buntić, Kopljar, Stepančić

Komentara 2

DA
Dario--
16:58 06.12.2010.

I mene brine to što Manuel Štrlek grije klupu,on je u omladinskim selekcijama bio bez konkurencije najbolje lijevo krilo svijeta,a sada je u takvoj situaciji da ga Kljajić šikanira.I sada taj momak ima sve pretpostavke da bude najbolje seniorsku lj.krilo svijeta,uostaom tek su mu 22 godine.Isto tako i Marino Marić najbolji omladinski pivot svijeta u Zagrebu dobiva igrati na kapaljku,a to nije dobru,iako za Marina ima vremena,20 mu je godina,ali mora više igrati.Iznenađen sam odakle da Stepančić bude ispred Markotića,to mi baš nije logično!Što se tiče samo SP,uvjeren sam da će sve biti ok,i da ćemo uzeti medalju,pošteno kazano sve osim poufinala za našu rep.bio bi ravno smaku svijeta!!

OB
-obrisani-
19:13 06.12.2010.

kladite se s nama, mjesečna pretplata na naše parove samo 200 kn, posjetite: http://elf-sigurni-parovi1.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije