Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOORDINATOR ZA RUKOMET

Gobac za VL: Nešto se dogodilo kada smo kiksali na Euru. Ja odlučujem o novom izborniku Hrvatske

storyeditor/2024-01-27/PXL_301023_105397729.jpg
29.01.2024.
u 08:00

Kombinacija ima puno, neki treneri sami se nude, neki portali nude neke svoje kandidate, a istina je da će o izborniku odlučiti jedan čovjek – koordinator za muški rukomet, a to je po novom Zoran Gobac.

Tko će voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu? To je pitanje koje je jako aktualno ovih dana. Kombinacija ima puno, neki treneri sami se nude, neki portali nude neke svoje kandidate, a istina je da će o izborniku odlučiti jedan čovjek – koordinator za muški rukomet, a to je po novom Zoran Gobac.

Svi moji odabiri – dobri

– Istina, ja sam taj koji će odlučiti. Neće mi biti prvi put. Za izbornika sam postavio Zdravka Zovka koji je 1994. osvojio europsku broncu i svjetsko zlato 1995. godine. Moj izbor bio je i Velimir Kljaić koji je osvojio olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine. Doduše, nakon europskog prvenstva u Sevilli htio sam dovesti Zvonimira Serdarušića, ali ga tadašnji klub Kiel nije pustio – rekao je Zoran Gobac.

Nakon Atlante Velimir Kljaić morao se vratiti u svoj njemački klub, a novoosnovana Stručna komisija preuzela je brigu o imenovanju novog izbornika. Izabrali su Iliju Puljevića koji je vodio reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Japanu 1997. godine, kada smo ispali u osmini finala. Potom se na klupu, opet na prijedlog Stručne komisije HRS-a, vratio Velimir Kljaić koji je reprezentaciju vodio 1998. i 1999, godine. Ista komisija vratila je Zdravka Zovka na klupu 2000. te postavila Josipa Milkovića za Svjetsko prvenstvo 2001. godine (ispali u osmini finala) te za Europsko prvenstvo 2002. godine (osvojili smo posljednje 16. mjesto).

– Nakon debakla 2002. godine postavljen sam opet za koordinatora za muški rukomet. Dugo sam tražio rješenje i našao ga u Lini Červaru. U to vrijeme malo je tko znao za njega, svi su sumnjivo vrtjeli glavama, no on je bio moj izbor. Dalje je sve povijest. Od 2003. do 2010. godine u svom prvom mandatu bio je svjetski i olimpijski prvak, osvojio srebro na SP-u, dva srebra na EP-ima. Stalno smo igrali polufinala. Kada je odlučio otići, naslijedio ga je Slavko Goluža kao njegov pomoćni trener. Po istom principu Željko Babić kao pomoćni trener naslijedio je Golužu. Potom se na klupu vraća Lino Červar. Nakon što je otišao s funkcije izbornika, Lino je postao koordinator za muški rukomet i njegov izbor bio je prvo Hrvoje Horvat, potom i Goran Perkovac. U međuvremenu sam po treći put postao koordinator za muški rukomet i sada je na meni teška odluka. Jer, treba dobro izabrati. Kvalifikacije za OI velik su ulog i tu ne smijemo kiksati – rekao je Gobac.

Stranac na klupi?

– Zašto ne, ali tu ne dolazi u obzir nijedan trener s prostora bivše Jugoslavije. U obzir može doći samo strani trener svjetske klase.

Morat ću saslušati igrače

Goran Perkovac?

– Moguće je da ostane. No prvo moram vidjeti njegov izvještaj, razgovarati sa svim članovima stručnog stožera, ali i s nekolicinom iskusnih igrača. Moram vidjeti kompletnu sliku što se događalo na Europskom prvenstvu. A nešto se moralo dogodilo kad smo kiksali protiv Mađarske i Islanda – istaknuo je Gobac.

Opet se pojavilo puno kritičara?

– Ne pridajem tome posebnu pažnju. Uvijek se javljaju u siječnju, a poslije ih nema nigdje – zaključio je Zoran Gobac.

Komentara 4

ID
Ivo_didin
09:55 29.01.2024.

Hvalite me usta moja!

KU
Kujttim
08:34 29.01.2024.

Najgore od svega u ovoj reprezentaciji je Domagoj Duvnjak. Uzeti ga za kvalifikacije za OI u Parizu, ali onda ga ne povesti u Pariz. Nemoguće je s Duvnajkom, Karačićem i Cindrićem igrati dobar turnir jer su stari i skloni ozljedama. Međutim, DD će opet igrati i tu nikakav izbornik ne može pomoći.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:23 31.01.2024.

Gobac nas je već utopio u dugove za rukometne dvorane. Sterilna policija i USKOK nisu do kraja istražili gdje je nestao novac i da li su financijski elaborati za dvorane bili lažni. I sada ponovo Gobac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije