Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TATA KOSTELIĆ

Gips: Skijaške utrke su poput formule 1 i NBA

\'Croatia\'s Ivica Kostelic reacts in the arrival area of the downhill race at the FIS Alpine Skiing World Cup on January 15, 2011 in Wengen.     AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI\'
AFP
15.01.2011.
u 21:01

Za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu spremni smo žrtvovati formu za Svjetsko prvenstvo. Teško je u istoj sezoni jurišati na više trofeja, kaže Ante Kostelić

Nakon što se Janica ostavila skijanja i otkako je Ivicu ponovo počeo trenirati njegov otac Ante, naš najbolji skijaš neprestano napreduje. O tome najbolje svjedoče bodovi koje je osvojio u manje od pola sezone (626). Ivica je u Wengenu sjajno svladao očevu zahtjevnu stazu, o čemu Ante Kostelić kaže:

– Postavio sam je tako da se u vrhu poretka ne mogu pojaviti padobranci. S teškim slalomom u kombinaciji želim samo ublažiti prednost koju brzinski specijalci imaju zbog ukidanja druge slalomske vožnje. Doduše, da je bilo druge vožnje, ni Svidanla ni Janke ne bi bilo na postolju. Inače, volim postavljati staze. Čekaju me još dvije. Postavljam slalom u Kranjskoj Gori i veleslalom u Hinterstoderu.

Neizvjesno do kraja

Gips se najviše raduje Ivičinoj svestranosti.

– Ivica u svakoj disciplini izgleda kao skijaš iz te discipline. To je ideal skijaša za kojim smo mi uvijek težili, pa makar i na svoju štetu. Ivica nije spustaška špica, ali je dobar spustaš.

Ivici skidaju kapu najžešći rivali u borbi za ukupnu pobjedu, Svindal, Janka i Zurbriggen.

– Vjerujem da će ta utrka biti neizvjesna do kraja. Obično se o svemu odlučivalo u finalu, tako će, vjerujem, biti i ove godine u Lenzerheideu – najavljuje Ante.

I dok direktora Pavleka ova sezona podsjeća na Ivičinu trofejnu 2001./2002., Gips se ne osvrće na prošlost.

– Ja ne razmišljam u tim dimenzijama prošlosti, već više o tome što bi još trebalo napraviti da Ivica što duže ostane na ovoj razini, o tome koji nam se dio mukotrpnih treninga sada vraća da je Ivica tako dobar. Znam da će mu na kraju mjeseca forma pasti, nemoguće ju je cijelo vrijeme držati tako visoko. Samo da to pregrmimo, da se krivulja forme vrati gore.

Danas noge nešto sporije

Znači li to da bi se donji dio krivulje mogao pojaviti baš u vrijeme SP-a u Garmischu?

– Nadamo se tome i prije. Žrtvovali bismo formu za Svjetsko prvenstvo za ukupnu pobjedu. Veliki Globus je ipak nešto najveće što se može osvojiti u skijanju. Uostalom, utrke Svjetskog kupa obično su jače od onih na SP-ima jer ondje imate ograničenja. To vam je kao NBA liga, koja je jača od svakog SP-a u košarci. Jedini pandan Svjetskom skijaškom kupu je formula jedan, u svakoj utrci nastupaju svi najbolji.

Ivica će danas voziti wengenski slalom, utrku u kojoj je dosad dva puta pobijedio. Lani i prije osam godina.

– Pobijedi li Ivica, već u nedjelju bi postao najuspješniji skijaš u Wengenu svih vremena. Zasad je Stenmark prvi. No, očekujem da će Ivici nakon spusta noga biti sporija za slalom, pa bih u toj utrci bio zadovoljan i plasmanom među deset, a bude li među prvih pet bit će to sjajno. Osim toga, čekaju ga odmorni slalomaši.

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:16 15.01.2011.

Gips je Legenda! Hvala Ti za sve ove trofeje i radosti koje nam pruzas, a koje nam trebaju u ovoj politickoj bijednoj stvarnosti u Hrvatskoj! Ivica najbolji si, samo ostani zdrav i pametan!

Avatar cluesblues
cluesblues
00:53 16.01.2011.

najbitnije je da ivicu zaobidju bilo kakve ozljede - jer dosta se napatil dok je dosal do ovog, kad se sjetim one teske ozljede i svih onih sarafa u nozi i losih prognoza, i njegove nevjerovatne upornosti i zelje da se vrati, stvarno, ne samo vrhunski skijas nego i rijetko karakteran sportas - zasluzil je veliki globus - samo naprijed ivek!!!!

EU
EuroAzija
09:10 16.01.2011.

Da imamo više trenera kao što je Gips danas bi imali 50 svjetskih prvaka u raznim sportovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije