Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U PROŠLOST

FOTO Ovako su trenirali mladi Kostelići. Ivica je imao 13, a Janica 11 godina: 'Bu nekaj od njih'

Janica i Ivica Kostelić na treningu Cro Ski Teama, 1993.
Foto: Sinisa Hancic
1/5
10.03.2023.
u 11:40

Fotografije s treninga Cro Ski Teama iz 1993. prikazuju brata i sestru koji će pod vodstvom oca Ante Kostelića postati najbolji hrvatski skijaši. Njegov uspjeh nagovijestio je tada i sam Gips...

Janica Kostelić jedna je od najboljih skijašica svih vremena, a zajedno s bratom Ivicom čini tandem koji je bio najuspješniji u povijesti hrvatskog skijanja. Iako mlađa, sestra Kostelić odlučila se umiroviti već 2006. kao 24-godišnjakinja nakon što je u Svjetskom kupu ostvarila 30 pobjeda i osvojila tri velika Kristalna globusa, a na Olimpijskim igrama slavila četiri zlata i dva srebra. Ivica je ostao skijati sve do 2017. pa zbogom rekao nakon 25 slavlja u Svjetskom kupu i četiri srebra s OI-ja. 

Naravno, čovjek koji ih je usmjerio i bio ključan za njihov uspjeh zove se Ante Kostelić, bez kojeg sjajnih podviga u hrvatskom skijanju zasigurno ne bi bilo. Kako su izgledali počeci Kostelića, mogli smo dosad čuti kroz njihova svjedočenja, a sada su se pojavile davne fotografije Kostelića s treninga. Bilo je to u ožujku 1993. na Medvednici, kada su se već pripremali u Cro Ski Teamu.

Nosili su Elanove skije, a Gips je autora fotografija zamolio da ovjekovječi trenutak uz zanimljive riječi:

Buš videl, jednog dana bu nekaj od njih - rekao je najstariji Kostelić. 

Janica i Ivica Kostelić na treningu Cro Ski Teama, 1993.
1/5

Ivica se nedavno pohvalio kako sa suprugom i četvoro djece uživa u prvom pravom obiteljskom skijanju. Odmor su proveli u Austriji, u skijalištu Obertauern u blizini Salzburga. Ivica te Islanđanka Elin sudbonosno 'da' izrekli su 2014., a iste godine rodio im se najstariji sin Ivan. U ljeto 2016. dobili su Leona, a blizanke Janu i Katu u ožujku 2020. godine. 

Komentara 3

LI
liliZG
19:24 10.03.2023.

ne slažem se s tobom hazl113, skidam joj kapu što se povukla ovjenčana pobjedama, vjerujem da je zdravlje presudilo, ..shiffrin nije imala do sada toliko povreda i operacije kao janica, i mislim da je dobro odlučila kada se povukla.. svaka joj čast.

Avatar Hazl113
Hazl113
12:45 10.03.2023.

Šteta što se Janica zakvačila sa ocem, a tu je došla i prva ljubav i zakvačila pancerice o klin. Vjerujem da je nastavila do tridesete, a mogla je, danas bi jo još uvijek u pobjedama lovila Shiffrin. Ne zaboravimo. Janica je bila u svim disciplinama u samom vrhu, pogotovo slalom i veleslalom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije