Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN VELIKE BRITANIJE

Webber: Nisam baš ni tako loš, s obzirom da sam tu tek vodonoša

Formula 1
Reuters/Pixsell
11.07.2010.
u 16:55

Na utrci u Silverstoneu još je i dobro sve prošlo, s obzirom da je prvi kadar TV prijenosa pokazao Mr. Beana kako prtlja oko bolida.

– Ma gledam inače od kuće, bolje se sve vidi. Ali, evo došao sam, maknuo se iz naslonjača – kazao je glumac Rowan Atkinskon. Dva sata kasnije nije se Australac Mark Webber smijao njegovim gegovima, već tome što je na briljantan način poravnao račune sa svojim “kolegom” iz momčadi Sebastianom Vettelom.

Netrpeljivost raste već mjesecima, a kulminiralo je dan uoči trke. Kako je mlađem ljubimcu Red Bulla otpao nos na kvalifikacijama, čelnici momčadi dosjetili su se kako će lako riješiti problem i uzeli jedino preostalo novo krilo - s bolida Marka Webbera. I prije nego što je sjeo u bolid oko kojeg je švrljao Bean, bio je ljut kao ris. Kasnije mu je laknulo.

Prvi i zadnji na startu


Gotovo je bilo već nakon prvog zavoja. Sebastain Vettel startao je na prvom mjestu, Webber je kretao s drugog. Odmah je krenula “igra”, Nijemac je gurao iskusnog Australca u zid, a ovaj mu vratio na izguravši ga sa staze. Vettela je to toliko razbijesnilo da se pokušao vratiti preko rubnika, gdje mu je pukla guma i bacila ga na kraj.

– Samo sam želio doći prvi do tog zavoja, bolid me slušao bez pogreške cijeli dan – blistao je pobjednik. Vettel je kasnije s posljednje pozicije uspio dohvatiti solidno sedmo mjesto.

Hamilton čvrsto na vrhu

– Bravo Mark, možeš nam se sada smijati – kazao je skrušeno šef momčadi Christian Horner putem radija, a Webber se brzo snašao vozeći počasni krug:

– Čestitam i ja vama na pametnim odlukama, a što se mene tiče, nije ovo ni tako loše za vodonošu i drugog vozača u momčadi. Lako sa Vettela, uživao sam u borbi s Hamiltonom – peckao je svoje u momčadi Webber.

Lewis Hamilton vozio se iza njega od drugog zavoja do ciljne ravnine, nije bio previše tužan što nije slavio na domaćem terenu, jer učvrstio je vodeću poziciju u porektu vozača.

– Mark i Lewis bili su prebrzi za mene, ali nije loše ni popesti se na podij – veselio se i Nico Rosberg.

Rezultati:

1  Mark Webber RBR-Renault
2  Lewis Hamilton McLaren-Mercedes  +1.3
3  Nico Rosberg Mercedes GP +21.3
4  Jenson Button McLaren-Mercedes +21.9  
5  Rubens Barrichello Williams-Cosworth +31.4  
6  Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari +32.1  
7  Sebastian Vettel     RBR-Renault  +36.7
8  Adrian Sutil  Force India-Mercedes  +40.9
9  Michael Schumacher Mercedes GP +41.5

10  Nico Hulkenberg Williams-Cosworth +42.0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije