Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadrživi Sebastian

Vettel ostao kratak samo za jedan bod!

Vettel (1)
AFP/Pixsell
25.09.2011.
u 16:10

Sebastian Vettel (Red Bull) pobjednik je utrke Svjetskog prvenstva u formuli 1 za VN Singapura. Drugi je bio Button (McLaren), a treći Webber (Red Bull). Vettelu treba još samo bod da obrani naslov


U zadnjem redu stolica u Red Bullovoj garaži, tamo negdje među mehaničarima, sjedi i jedan plavokosi mladić u kratkim hlačicama, punijeg stasa, koji je zadužen Sebastianu Vettelu nositi friško oprani bijeli ručnik i bočicu s vodom. Kakav posao! I još mu svaki mjesec “kapne” na račun plaća... U Singapuru je dotični zaposlenik morao ponijeti i maramice, da mladić o kojem brine obriše suze!

– Nisam plakao, to mi je nešto upalo u oko! – pravdao se kasnije Vettel, koji nije znao zašto cure suze, od sreće ili tuge. Za potvrdu drugog uzastopnog naslova svjetskog prvaka u formuli 1 na kraju večeri nedostajao mu je tek jedan bod! S jedne strane sretan kao dijete, s druge tužan jer je mogao već sinoć pokupiti sponzorske bonuse za prvaka, oko vrata staviti lovorov vijenac, zaključiti sezonu iz snova i preostalih pet utrka pustiti rivale da podijele plijen, da se i oni malo vesele.

– Šteta, da Button nije završio drugi, imao bih ga... Nema veze, završit ću posao u Japanu, sjetite se kako sam se lani do samog kraja mučio, borio s Alonsom, ovo je pjesma... Većinu utrke vozio sam solo, zabavljalo me preticati ostale za krug. Bolid je stvarno sjajan, morao sam samo okretati volan – dodao je Vettel. I ima pravo. Već nakon prvog kruga imao je prednost od 2,5 sekunde pred ostalima, bio brži za sekundu po krugu... U takvom bolidu nitko mu se ne uspije ni približiti. Osim kamere.

Daleko iza njega jedan je bivši prvak živio na rubu. Michael Schumacher jedva je izvukao živu glavu. Pokušavajući prestići Sergija Pereza dao je previše gasa, pogodio njegov bolid u stražnji kraj, a onda mu se Mercedes podigao na stražnje kotače i tako u punoj brzini opalio u zid. Udarac je bio toliko jak da su se i kamere tresle.

– Ispalo je na kraju sve OK. Bio je mnogo sporiji od mene, nismo se najbolje razumjeli, što je sramota – kazao je Schumacher.

Vettel ima 124 boda prednosti pred Jensonom Buttonom, koji bi morao u posljednjih pet utrka (125 boda) sve pobijediti, a Vettel ovih dana odlučiti da više nikada neće sjesti u bolid.



Rezultati, VN Singapura:

Sebastian Vettel (Red Bull) 1:59:06.757

Jenson Button (McLaren) +1.7

Mark Webber (Red Bull) +29.2

Fernando Alonso (Ferrari) +55.4

Lewis Hamilton (McLaren) +67.7

Paul di Resta (Force India) +111.1

Nico Rosberg (Mercedes) + krug

Adrian Sutil (Force India) + krug

Felipe Massa (Ferrari) + krug

Sergio Perez (Sauber) + krug

Poredak vozača:

Sebastian Vettel (Red Bull) 309

Jenson Button (McLaren) 185

Fernando Alonso (Ferrari) 184
* Vettel ima 124 boda, a “u igri” je još 125 bodova. Alonso nema ni teoretske šanse

Poredak momčadi:

Red Bull Racing - Renault 491

McLaren-Mercedes 353

Ferrari 268

Mercedes 114

Renault 70

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:56 25.09.2011.

Najdosadnija sezona do sada...pravi potez HTV da ne otkupi prava...

OB
-obrisani-
17:57 25.09.2011.

ko zna zna, bravo fetl, covjek koji je napustio njemacku i otisao zivjet u svicarsku

Avatar Sor@n
Sor@n
18:37 25.09.2011.

Obrisano!! A što je sad sporno to što je mali mavrovićev rodjak možbit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije