Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasplet sezone formule 1

Sve je sad u Alonsovim rukama, vozit će kako će on dirigirati

'Ferrari\'s Spanish driver Fernando Alonso leaves the podium with his trophy at the Bahrain international circuit on March 14, 2010 in Manama, after the Bahrain Formula One Grand Prix. Ferrari\'s Span
'SASCHA SCHUERMANN'
13.11.2010.
u 16:29

Rezultati kvalifikacija za VN Abu Dhabija: 1. Vettel, 2. Hamilton, 3. Alonso, 4. Button, 5. Webber. Do naslova u nedjelju mogu Alonso, Webber i Vettel.

Grand finale, nedjelja, 14 sati, tako bi Dražen Siriščević najavio utrku u Abu Dhabiju, da se radi o Fantomu u operi. Nije baš horor, ali u noćnoj utrci u Abu Dhabiju sigurno nas očekuje drama pod reflektorima.

Na pozornici trojica vozača, u crvenom kostimu Fernando Alonso (246), te Mark Webbber (238) i Sebastian Vettel (231), obojica iz Red Bulla bore se za konačnu raspodjelu bodova koje donose naslov svjetskog prvaka. Alonsu lovorov vijenac nosi drugo mjesto u svim kalkulacijama, Webberu pobjeda i Alonso treći ili lošiji, a Vettelu pobjeda i Alonso na petom mjestu. Hamilton uzima naslov tek ako sva trojica odustanu...

Webber igra za Vettela

Na kvalifikacijama svi su ušlu u posljednji krug kada je vrijeme već isteklo, a na gridu su se posložili: Vettel na ključnoj poziciji, Alonso trećeplasirani, a Webber na dalekom petom mjestu. Ostane li tako, prvak bi bio Španjolac na propetom konjiću. Kako Mark Webber ima vrlo male šanse za dolazak na čelnu poziciju na utrci, za vjerovati je da će u Red Bullu sve podrediti Sebastianu Vettelu, ići na sve ili ništa. Webberov bi tada zadatak bio, “eliminirati” Španjolca. Dakako, igre u formuli 1 su dopuštene, malo bi se diglo prašine, no ozbiljnih konzekvenci u pravilu za prekršaje - nema!

– Što god se događalo, mi u Ferrariju znamo kako je sve u našim rukama. Što god se u nedjelju dogodilo na stazi, iza mene je sjajna sezona - veli Fernando Alonso.

Sebastian Vettel (23) može postati najmlađi prvak Formule 1, nosi iste bokserice kao i u Brazilu, tamo su ga odvele do naslova. Pitanje je hoće li to biti dovoljno.

– Cilj je jasan, još sam u igri i vidjet ću što će se događati na stazi. Školu smo i ja i Webber već prošli, iza nas su neke situacije koje sigurno nećemo ponoviti - veli Vettel, a njegov momčadski kolega Webber dodaje:

Debela dama još pjeva

– Krenuti s petog mjesta u utrku u kojoj se boriš za naslov i nije nešto čime bih se hvalio. Ništa nije riješeno, rekao bih, debela dama još nije otpjevala svoje.

Realno je očekivati “igre i kombinacije” u posljednjim krugovima pitanje je tko će kočiti i propuštati, a tko pritiskati gas. Ovisi o Alonsu.

Komentara 3

Avatar Topgen
Topgen
16:44 13.11.2010.

novinar , ako vec koristis strane rijeci , pisi tocno ; nije grand finale , nego grandE finale.

JA
jankoprekobrda
16:51 13.11.2010.

topagen Ma novinar pise po Vukovu pravilu, a strani jezik mu je dimljeni govedji.

DH
dalibor.hren
17:04 13.11.2010.

Svaki k...c može biti novinar, dopisnik, izvjestitelj ili komentator. Dokaz: Dušanović, Juričko, Cvitkovići...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije