Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKO BUDE PREDSJEDNIK

Vatenen želi radikalne promjene

Ari Vatanen
AFP
14.10.2009.
u 15:00

Finac Ari Vatanen (57), bivši svjetski prvak u reliju i član Europskog parlamenta posljednjih deset godina, odlučan je u namjeri da preuzme li predsjedničku funkciju FIA-e (Međunarodne federacije autosportova), unese velike promjene u njezin rad.

FIA-i je potrebna demokratska struktura i zaokret prema javnome interesu. Potrebno je promijeniti dosadašnju politiku (koju su vodili Mosley i Ecclestone) - rekao je Vatanen za pariški financijski dnevnik La Tribune.

- Također nam je potreban nezavisni sud, kao i posebni odbori koji bi se bavili isključivo pitanjima Formule 1 - dodao je Finac, uz komentar da je također potrebno smanjiti troškove u Formuli 1, ali na “kontrolirani način”.

Tko će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika FIA-e Maxa Mosleyja, znat će se 23. listopada, a samo su dva kandidata za tu poziciju. Uz Arija Vatanena (57) tu je i Francuz Jean Todt (63).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije