Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostatak vremena i resursa

USF1 odustao od nastupa ove sezone!

Formula
AFP
03.03.2010.
u 19:36

Od Međunarodne su federacije autosportova (FIA) iz američke momčadi USF1 zatražili da odgodi njihov ulazak u sezonu Formule 1 za godinu dana.

Ken Anderson, šef momčadi, potvrdio je da je USF1 u službenom pismu obavijestio nadležnu organizaciju da ove sezone neće biti u stanju natjecati se, i to zbog manjka vremena i resursa. Najradije bi, potvrdio je, da se obveza nastupa USF1 prolongira na 2011. godinu.

- Zatražili smo od FIA-e da nam sačuva mjesto do sljedeće godine. Trebalo je to biti povjerljivo, tako da nemam namjeru ništa više komentirati. Nažalost, informacija je odnekud procurila - izjavio je Anderson za Autosport.com dodavši:

- Očekujemo odgovor od FIA-e. Obustavili smo u međuvremenu radove na našem bolidu dok ne dobijemo odgovor.

S otkazivanjem USF1 dodatno će se pojačati pregovaračka pozicija srbijanske momčadi Stefan GP, koja ima spremnu momčad već za ovu sezonu iako nema FIA-inu licenciju za nastup.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije