Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN TURSKE

Webberu treći uzastopni pole-postion

Vettel Webber Hamilton
AFP
29.05.2010.
u 14:33

Treću uzastopnu utrku s najbolje startne pozicije započet će Australac Mark Webber. Ovaj puta s pole-positiona krenut će u nedjeljnu Veliku nagradu Turske.

Michael Schumacher u najavi Velike nagrade Turske rekao je da su momci iz Red Bulla sasvim jedan drugi svijet formule 1, a na stazi u Istanbul parku oni su to još jednom dokazali. Potpuno slavlje upropastio im je Lewis Hamilton uguravši se na drugo mjesto.

Treću utrku zaredom s prve starte pozicije krenut će Mark Webber. Nakon pobjeda u Barceloni i Monako, Australac je još jednom pokazao da mu sad nema ravnog i suvereno je došao do pole-positiona.

- Momčad radi fenomenalan posao i dobivamo uistinu sve što trebamo. Presretni smo kako se odvijaju stvari - rekao je Webber, koji s momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom dijeli prvo mjesto u poretku vozača.

I dok Australac može biti presretan razvojem situacije, Sebastian Vettel treću utrku zaredom startat će iza Webbera. Na Istanbul parku bio je sporiji skoro pola sekunde, a ispred njega ugurao se i Britanac Lewis Hamilton.

Ferrari zakazao

Michael Schumacher drugi puta u sezoni uspio je biti brži od Nice Rosberga i čini se da se u potpunosti navikao na nove stvari u formuli te da je samo pitanje trenutka kada ćemo sedmerostrukog svjetskog prvaka ponovno vidjeti na postolju.

Ferrari je u slavljeničkoj atmosferi svoje 800. utrke potpuno zakazao. Felipe Massa kreće kao osmi, dok će Fernando Alonso u borbu za bodove krenuti sa 12. pozicije.

- Ne znam što se dogodilo. Nisam mislio da smo tako spori. Moramo se poboljšati i mi to znamo te pokušati osvojiti bodove u utrci - rekao je Alonso, koji već treći put ove sezone nije izborio plasman u završnu rundu kvalifikacija.

Velika nagrada Turske vozi se u nedjelju u 14 sati (HRT 2).

VN Turske, rezultati kvalifikacijskog treninga:

1. Mark Webber (RBR-Renault) 1:26.295

2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:26.433

3. Sebastian Vettel (RBR-Renault) 1:26.760

4. Jenson Button ( McLaren-Mercedes) 1:26.781

5. Michael Schumacher (Mercedes GP) 1:26.857

6. Nico Rosberg (Mercedes GP)1:26.952

7. Robert Kubica (Renault) 1:27.039

8. Felipe Massa (Ferrari) 1:27.082

9. Vitalij Petrov (Renault) 1:27.430

10. Kamui Kobayashi (BMW Sauber-Ferrari) 1:28.122

...

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:36 29.05.2010.

hehehehehehe ja sam vidio prezime veber, pak sam mislio da je sumaherov menadjer vozio formulu 1 i biv prvi, hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije