Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Bullov vozač pobijedio na VN Italije

Sebastian Vettel još bliži obrani naslova

Sebastian Vettel
Reuters/Pixsell
11.09.2011.
u 15:39

Sebastian Vettel pobjednik je posljednje europske utrke Svjetskog prvenstva u formuli 1, koja se u Monzi vozila za VN Italije. Ovom pobjedom vozač Red Bulla povećao je prednost u ukupnom poretku vozača i još se približio obrani naslova

Ubojica dječjeg lica morat će se strpjeti samo još nekoliko dana, ostalo mu je tek da pobijedi za dva tjedna u Singapuru i pehar svjetskog prvaka formule 1 ostat će u dnevnoj sobi Vettelovih. Lani, kada je čuo da je “kanta” prijelazna, obećao je:

– I što ću sad?! Toliko sam se namučio, a mogao bih brzo ostati bez njega. Ništa, učinit ću baš sve da mi bude u sobi još dugo vremena – obećao je Vettel.

Iscijedio sam sav znoj

Zapravo, pobjedom u Monzi sve je riješio, šest utrka prije kraja. Opet su curile suze niz lice 24-godišnjaka.

– Eto... To su emocije, ovdje sam prvi put pobijedio u karijeri, stislo me malo u grlu, suze su mi same krenule. Luda je godina iza mene, napravio sam divovske korake u odnosu na prošlu godinu. Obožavam se utrkivati, istisnem sve iz sebe, do posljednje kapi znoja svaki put kad sjednem za volan. Vozit ću do kraja sezone kao i inače, želim slaviti i dalje, bez obzira na naslov – kaže Vettel. Imao je problema na početku, Fernando Alonso je s četvrtog mjesta već nakon prvog zavoja poveo, no automobil Red Bulla je svemirski brod za ostale i vratio se brzo na čelo. Jenson Button je treću godinu zaredom završio na drugome mjestu, čovjek se u Monzi pretplatio na šampanjac.

– Odlično sam se zabavljao, borio se s Hamiltonom, Schumacherom i Vettelom. Nisam mogao doći ni blizu prvome mjestu – rekao je “Gumbek” (McLaren).

Nemoćan je bio i Fernando Alonso (Ferrari):

– U Italiji smo pod velikim pritiskom, a dospjeti na podij je lijep uspjeh. Vettel vodi za više od 100 bodova, pa o naslovu nemamo više što razgovarati.

Schumi kao demonstrant

Ne smijemo zaboraviti Michaela Schumachera, koji je u Monzi imao vlastiti šou. Sjajno se probio među prvu četvoricu, a onda iz kruga u krug držao lekcije o vožnji Lewisu Hamiltonu. Demonstrirao je znanje, zatvarao, vraćao poziciju.

Bio je blizu povratku na postolje, ovo je ionako njegova staza, pet je puta na njoj slavio, zna svaki centimetar. Ali, automobil nije taj. Da sjedi u Red Bullu, vjerojatno bi to bila druga priča. Ali, kako na mlađima svijet ostaje...

Poredak za VN Italije: 1. S. Vettel (Red Bull), 2. J. Button (McLaren), 3. F. Alonso (Ferrari), 4. L. Hamilton (McLaren), 5. M. Schumacher (Mercedes), 6. F. Massa (Ferrari), 7. J. Alguersuari (Toro Rosso), 8. P. Di Resta (Force India), 9. B. Senna (Renault), 10. S. Buemi (Toro Rosso)...

Poredak vozača: 1. Vettel 284 boda, 2. Alonso 172, 3. Button i 4. Webber po 167, 5. Hamilton 158, 6. Massa 82, 7. Rosberg 56, 8. Schumacher 52, 9. Petrov 34,  10. Kobayashi 27...

Poredak konstruktora:  1. Red Bull 451, 2. McLaren 325, 3. Ferrari 254...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije