Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VETTEL DRUGI

Rosbergu VN Monaca, žestok sudar Maldonada i Chiltona

VN Monaca sudar (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
26.05.2013.
u 16:22

I Felipe Massa zabio se u ogradu u 28. krugu utrke. Kotači su mu blokirali u zavoju i završio je u zaštitnom zidu

Nijemac Nico Rosberg u Monte Carlu dovezao je do druge pobjede u karijeri. Mercedesov vozač dominirao je na VN Monaka, šeste utrke Svjetskog prvenstva u formuli 1, ostavivši iza sebe Red Bullov dvojac, Vettela i Webbera te ostalu konkurenciju. Nico je ponovio uspjeh svog oca Kekea Rosberga koji je na istoj stazi slavio prije 30 godina.

- Osjećaj je nevjerojatan. Odrastao sam tu i išao u školu ovim ulicama. Ovo je zaista poseban dan za mene. Na startu je bilo neizvjesno, jako loše sam startao i Lewis je bio pokraj mene u prvom zavoju. To je, nasreću, ispalo dobro, a nakon toga sam samo kontrolirao ritam - kazao je Nico.

- Znali smo da je tu teško pretjecati. Bio sam malo iznenađen ritmom, Mercedesi su bili neočekivano brzi - istaknuo je Vettel a njegov klupski kolega Webber objasnio je strategiju:

- Mercedesi su zatvorili vrata na uskoj stazi, morali smo prilagoditi strategiju. vozikali smo se okolo i čuvali gume.

Utrka formule 1 u Monte Carlu je više od sportskog događaja i uvijek je važno biti dio tog spektakla. Ulice Monte Carla na nekoliko dana postaju pozornica najvećeg oktanskog cirkusa na svijetu. Ova je utrka ponudila baš to, uz mnogo izletanja, sudara i pretjecanja.

Sudar bolida Pastora Maldonada (Williams) i Maxa Chiltona (Marussia) u 46. krugu prekinulo je utrku na 20-tak minuta. Williamsov bolid zabio se u zaštitnu ogradu. U incidentu nitko nije ozlijeđen, a dobro je prošao i desetak krugova ranije Felipe Massa. Ferrarijev se vozač drugi put u dva dana bolidom zabio u ogradu, ponovno u prvom zavoju St. Devote.

Junak utrke bio je peti Adrian Sutil (Force India), nakon što je na fantastičan način prošao pokraj Buttona i Alonsa, koji su zauzeli šesto i sedmo mjesto. Kimi Räikkönen je nakon utrke opalio po Sergiju Perezu. Naime, Meksinac je pri izlasku iz tunela pokušao prestići Finca, došlo je do dodira a guma se na Lotosovu bolidu probušila. Kimi je morao u boks, a u tom trenutku bio je peti.

- Razumijem ako je netko agresivan, ali ne razumijem kad je netko glup - kazao je Räikkönen, koji je utrku završio na desetom mjestu.

VN Monaca:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:18.432
2. Sebastian Vettel (Red Bull) +3.800
3. Mark Webber (Red Bull) +6.300
4. Lewis Hamilton (Mercedes) +13.800
5. Adrian Sutil (Force India) +21.400
6. Jenson Button (McLaren) +23.100
7. Fernando Alonso (Ferrari) +26.700
8. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) +27.200
9. Paul di Resta (Force India) +27.600
10. Kimi Raikkonen (Lotus) +36.500

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije