Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALONSO TREĆI

Rosberg slavio u ludoj utrci, Vettel odustao!

Nico Rosberg (1)
Reuters
30.06.2013.
u 15:37

Alonso je trećim mjestom smanjio zaostatak za Sebastianom Vettelom koji je odustao u 42. krugu zbog kvara na mjenjaču. To mu je prvo odustajanje nakon Velike nagrade Europe u Valenciji prošle sezone.

Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je Velike nagrade Velike Britanije u formuli 1. Nijemac je slavio ispred Marka Webbera u Red Bullu te Ferrarijeva Fernanda Alonsa.

Alonso je trećim mjestom smanjio zaostatak za Sebastianom Vettelom (132:111 u bodovima) koji je odustao u 42. krugu zbog kvara na mjenjaču. To mu je prvo odustajanje nakon Velike nagrade Europe u Valenciji prošle sezone.

U Ferrariju mogu biti zadovoljni budući da je Felipe Massa startao 11., a na kraju završio šesti. Kimi Raikkonen u finišu utrke kada se dogodilo najviše preticanja nije promijenio gume kao ostatak vozača zbog čega je s drugog skliznuo na peto mjesto.

Osim sjajne utrke, vidjeli smo i probleme s gumama Pirellija. Gume su pukle čak četvorici vozača - Felipeu Massi, Jeanu-Ericu Vergneu, Sergiju Perezu i Lewisu Hamiltonu. Britanac je startao prvi, ali je na kraju zbog problema s gumama završio na četvrtom mjestu. Safety car je zbog svih problema dva puta morao izlaziti na pistu.

Iduća utrka je za tjedan dana u Njemačkoj na Nürburgringu.

Rosbergu ukor nakon utrke

Rosberg je nakon utrke bio pod povećalom zbog sumnje da je ignorirao žute zastave na početku utrke. No, izvukao se samo s ukorom FIA-e pa tako može nastaviti slaviti pobjedu na Silverstoneu.

Velika nagrada Velike Britanije, poredak:

1 Rosberg     Mercedes
2 Webber     Red Bull
3 Alonso     Ferrari
4 Hamilton    Mercedes
5 Raikkonen    Lotus
6 Massa    Ferrari
7 Sutil    Force India
8 Ricciardo     Toro Rosso
9 Di Resta     Force India
10 Hulkenberg     Sauber

Ukupni poredak

1 Vettel 132
2 Alonso 111
3 Raikkonen 98
...

>> Webber objavio: Odlazim iz formule

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije