Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezona bez kimija

Räikkönen odustao, iz bolida u WRC (video)

Kimi Raikkonen
Reuters
18.11.2009.
u 09:24

Svjetski F1 prvak iz 2007. godine, Kimi Räikkönen (30) sljedeće se sezone neće natjecati u elitnom automobilističkom natjecanju, tvrdi tiražni finski dnevnik Torun Sanomat.

- Opcija je bila ili McLaren ili ništa drugo, a budući da se Kimi i momčad nisu uspjeli dogovoriti, on sljedeće sezone sigurno neće voziti bolid Formule 1 - izjavio je Steve Robertson, Finčev menadžer.

 

Kimi Räikkönen posljednje je tri sezone vozio za Ferrarijevu momčad koja ga se odrekla nakon dogovaranja suradnje s dvostrukim bivšim svjetskim prvakom, Španjolcem Fernandom Alonsom. U F1 karijeri je još sjedio za volanom Sauber-Petronasa i McLaren-Mercedesa, a već je ranije izjavio da razmišlja u 2010. godini okušati sreću u WRC-u (Svjetsko reli prvenstvo).

Ovo bi moglo značiti i konačno “zbogom” Formuli 1 “hladnoga Finca” koji je debitirao u natjecanju 2001. godine na Velikoj nagradi Australije.

U karijeri je slavio 18 pobjeda, od čega prvu 2003. na Velikoj nagradi Malezije, a posljednju prošle sezone u Belgiji.

Kroz 156 utrka u karijeri 62 puta se penjao na pobjednička postolja, a sakupio je 579 bodova.

Ključne riječi

Komentara 3

BL
bleki111
09:54 18.11.2009.

Šteta uz odlazak Renaulta ,Toyote ,ovo je još jedan veliki udarac za F1!! Kimi u WRC-u na kojem programu se to da pratit hehe:)

LA
Laura Anny
10:56 18.11.2009.

Zapalo mi za oko \"hladnog Finca\", covjece taj narod ima toplotu kad je trebas. Toplotu koja se ne zaboravlja.

FC
fcod
13:50 18.11.2009.

bleki, jesam li ja što propustio u zadnjih par dana? Zadnje što sam čuo za Renault je da će prodati udio u momčadi nekom Rusu koji traži i vozačko mjesto za Petrova. Renault ostaje sa 60% u momčadi, a i Kubicu su potpisali. Što se Kimija tiče jest da su Finci topao narod, ali Kimi je čista santa leda. Tko nevjeruje ima na youtube dosta materijala. Meni je vrhunac kad se slupao u MonteCarlu, izašao iz bolida i mrtav hladan se uputio na svoju jahtu. Utrka se još vozila, a on je uživao na svojoj jahti s kompićima i nij mu bilo na kraj pameti pratiti utrku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije