Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA NAGRADA MALEZIJE

McLaren i Ferrari na začelju, Webberu pole position

Mark Webber
Foto: Reuters
1/5
03.04.2010.
u 11:00

Felipe Massa, Fernando Alonso i Lewis Hamilton društvo je koje se naviklo boriti za pole position, ali kiša im je na Sepangu pokvarila planove pa su ispali već u prvoj rundi, a to je iskoristio Mark Webber i kreće prvi.

Kiša je ponovno odigrala veliku ulogu u Maleziji. Pljusak je pao uoči treninga, pa je izbor guma imao veliku ulogu, a vozačima koji su odlučili čekati u prvoj rundi prolazak dalje bila je gotovo nemoguća opcija.

I dok samo začelje Karuna Chandhoka, Brune Senne i Lucasa di Grassija nije nikakvo čudo, nitko nije mogao očekivati da će se ispred njih na Velikoj nagradi Malezije naći Felipe Massa, Fernando Alonso i Lewis Hamilton. Društvu koje ispada nakon prve serije kvalifikacija pridružio se i Jarno Trulli.

- Imali smo prognozu da neće biti kiše pa smo pričekali da se počne sušiti staza. Kiša je na našu žalost počela padati sve jače i nikako nismo mogli poboljšati svoje vrijeme - rekao je Alonso te dodao:
- Srećom utrka je sutra, a ne danas, tako da nije sve izgubljeno. POčetna pozicija nije dobra, ali i utrci možemo očekivati kišu, te mnogo promjena. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo popraviti svoju poziciju.

Lewis Hamilton bio je vrlo dominantan u petak, subota ipak nije donijela očekivani rezultat.
- To je jedan od onih dana. Iza nas je bio dobar vikend, a danas nismo očekivali kišu. Počelo je jače padati, nismo mogli bolje, ali napravili smo najbolji posao koji smo mogli u tim okolnostima.

Button je za razliku od njih izborio drugi krug kvalifikacija, ali tamo nije mogao nastupiti zbog izlijetanja u šljunak u prvom dijelu.

- Ja se samo nadam da nisam oštetio bolid, jer sam u šljunku pokušavao davati gas kako bi se izvukao.

Michael Schumacher drhtao je u drugoj rundi, ali uspio je ipak proći kao deseti dalje, dok smo oprostili od Vitalyja Petrova, Pedra de la Rose, Sebastiena Buemija, Jaimea Alguersarija, Heikkija Kovalinena i Time Glocka.

Iako se na nekim dijelovima staze pojavljivalo i sunce, treća runda kvalifikacije zbog velikog pljuska morala je biti prekinuta sedam minuta i sedam sekundi prije kraja. Kvalifikacije su se nakon 15 minuta nastavile, a na stazi se najbolje snašao Mark Webber i uzeo pole position.

Do njega će u prvom startnom redu startati Nico Rosberg, a iza njih kreću Sebastian Vettel i Adrian Sutil. Williams je dobru formu pokazao petim i sedmim mjestom, a veliko iznenađenje je i deveto mjesto Kamuija Kobayashija u BMW-u.

Glocku 2200 eura kazne   
Njemački pilot Virgin Racinga Timo Glock kažnjen je s 2200 eura novčane kazne zbog prebrze vožnje unutar boksa na službenom treningu uoči Velike nagrade Malezije...

Ograničenje brzine prilikom ulaska i izlaska u boks iznosi 60 km/h, a Glock je u jednom trenutku vozio 70.2 km/h.

Njemački 28-godišnji pilot startat će u nedjeljnoj trećoj ovosezonskoj utrci Formule 1 koja se vozi na stazi u Sepangu sa 16. mjesta.

Poredak kvalifikacija:
1. Mark Webber (Red Bull)
2. Nico Rosberg (Mercedes)
3. Sebastian Vettel (Renault)
4. Adrian Sutil (Force India)
5. Nico Hülkenberg (Williams)
6. Robert Kubica (Renault)
7. Rubens Barrichello (Williams)
8. Michael Schumacher (Mercedes)
9. Kamui Kobayashi (BMW)
10. Tonio Liuzzi (Force India)
11. Vitaliy Petrov (Renault)
12. Pedro de la Rosa (BMW)
13. Sebastien Buemi (Toro Rosso)
14. Jaime Alguersari (Toro Rosso)
15. Heikki Kovalainen (Lotus)
16. Timo Glock (Virgin)
17. Jenson Button (McLaren)
18. Jarni  Trulli (Lotus)
19. Fernando Alonso (Ferrari)
20. Lewis Hamilton (McLaren)
21. Felipe Massa (Ferrari)
22. Karun Chandhok (HRT)
23. Bruno Senna (HRT)
24. Lucas di Grassi (Virgin)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije