Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva utrka 2012.

Jersey City se kandidira za utrku formule 1

Formula 1
AFP
04.05.2010.
u 18:08

Otkad je Indianapolis ostao bez utrke formule 1, šef natjecanja Bernie Ecclestone grozničavo traži mogućnost kako da najbrže bolide na svijetu vrati u SAD, a najradije u blizinu New Yorka.

Mogućnost za to najavili su iz Gradskog vijeća Jersey Cityja, grada na rijeci Hudson u Saveznoj državi New Jersey, koji bi utrku organizirali na Liberty State Parku, području od 1200 jutara na kojem bi se izgradila staza duga 5,2 kilometra.

Najraniji termin prve utrke bio bi 2012. godine. Održavala bi se u noćnom terminu, uz spektakularnu svjetlosnu panoramu prekorječnog New Yorka u pozadini.

Sve to skupa ne znači da Ecclestone odustaje od Indianapolisa. I stazu u Indiani taj vitalni 70-godišnjak ponovno namjerava uvrstiti u kalendar Svjetskog prvenstva.

Posljednji put u Indianapolisu su bolidi formule 1 brujali 2007. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije