Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula Renault

Hrvat pobijedio u utrci formule! Habulin prvi u Imoli

Kristijan Habulin
Kreator Racing
27.05.2012.
u 20:39

Povijesni uspjeh za Hrvate postigao je Zagrepčanin Kristijan Habulin (24), koji je pobijedio na utrci talijanske serije formule renault u Imoli!

U prvoj utrci dana Habulin je osvojio treće mjesto, što je bilo prvo postolje jednog Hrvata u povijesti. Dečko iz Vrapča izborio je petu poziciju na kvalifikacijama, a zatim odličnom vožnjom izbio među vodeće. Međutim, kako je dva kruga prije kraja sudar ometao vožnju, utrka je završena pod sigurnosnim automobilom.

– Da nismo završili utrku pod sigurnosnim automobilom, napao bih ja tada i drugo mjesto – blistao je nakon trećeg mjesta Habulin.

No najbolje je tek slijedilo, u drugoj utrci dana krenuo je četvrti, brzo izbio na čelo, izgubio prvu poziciju, da bi na kraju slavio s prednošću od 15 tisućinki i ušao u povijest...

Talijanska serija formule renault je otvoreno prvenstvo, na kojem uz domaćine nastupaju i vozači iz, primjerice, Brazila...

– Nisam još ni svjestan što sam napravio. Pred kraj utrke sam napravio malu pogrešku, stražnji kraj mi je proklizao i do zadnjeg centimetra sam se borio za pobjedu. Ona je sada ovdje, a mi idemo dalje – blistao je Habulin koji vozi za hrvatsku momčad Kreator Racing Team koja djeluje tek tri mjeseca.

Proslavio je uz himnu, šampanjac te se u Zagreb vraća s pokalom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije