Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanac lako do pobjede

Hamilton pobjednik Abu Dhabija, Vettelu se probušila guma

Lewis Hamilton
AFP
13.11.2011.
u 15:35

Vozač McLarena Lewis Hamilton pobjednik je predzadnje utrke Svjetskog prvenstva u formuli 1 za Veliku nagradu Abu Dhabija. Britanac je do 17. Grand Prix pobjede došao lako, nakon što je u prvom krugu odustao Sebastian Vettel (Red Bull)

Moralo se i to dogoditi, Sebastian Vettel pogriješio je već na ulasku u drugi zavoj staze u Yas Marini, prešao preko rubnika, guma je puknula, te se zavrtio i morao odustati. Pao je time u vodu njegov lov na Schumacherov rekord, 13. pobjeda u sezoni, jer Vettel slavljem na posljednjoj utrci u Brazilu, može dogurati tek do brojke 12.

Lewis Hamilton (McLaren) je ispadanjem prvaka u Abu Dhabiju već nakon trećeg zavoja preuzeo vodeće mjesto i držao ga sve dok nije prošao kraj suca sa kockastom zastavicom.

- Samo sam si govorio, ne smijem se sresti s Massom. I uspio sam! Napokon sam prvi, na mjestu na kojem pripadam. Sve mi se poklopilo, ovo bi mogao biti početak mog povratka na vrh. No, znate mene, svašta se može dogoditi - realan je bio Hamilton.

Iza njega završio je Fernando Alonso u Ferrariju, a treći kolega Jenson Button.

Zadnja utrka SP-a vozi se 27. studenoga u Interlagosu za VN Brazila.

VN Abu Dhabija: 1. Hamilton (McLaren), 2. Alonso (Ferrari), 3. Button (McLaren); poredak: Vettel 374 boda, Button 255, Alonso 245.


Ključne riječi

Komentara 2

MA
Macaktom
08:41 15.11.2011.

lako do pobjede? 3/4 utrke alonso mu je bio na 2,5 sekunde iza njega tek na tvrđim gumama mu je uspio umaći

LI
list68
16:57 13.11.2011.

Alonso opet dokazao da je trenutno najbolji vozać F1, da kojim slućajem sjedi za upravljaćem Hamiltonovog bolida, mislim da bi on bio prvak, jer \"Mclaren\" je već 5-6, posljednjih utrka najbrži, no vozači nisu na nivou Vettela i Alonsa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije