Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
formula 1

Hamilton dostigao Sennu: Odoh sad malo na godišnji

Lewis Hamilton (1)
Foto: Reuters
1/20
29.07.2012.
u 15:48

Na stazi kraj Budimpešte slavio McLarenov najbolji vozač, a slijedila ga dva Lotusa te Vettel i Alonso.

Vjerujemo da zbog uzbuđenja nitko nije doživio srčani udar gledajući VN Mađarske na Hungaroringu. Nije bilo dramatike, nije bilo napetosti, preticanja su izostala, tek ulasci-izlasci iz boksa te redanje krugova do iznemoglosti. Bila je to nedjeljna uspavanka, taman za san nakon ručka.

Dvije muhe, jedna pobjeda

Kako to i biva na uskoj stazi s dugim zavojima pokraj Budimpešte, onaj tko krene prvi taj u pravilu tamo i završi prvi. Prvi je krenuo Lewis Hamilton, a kako smo očekivali, vozač s dijamantnim naušnicama je i pobijedio.

– Odigrao sam sve baš kako treba, od izbora guma, ulaska u boksove... Fantastično, to sam dugo čekao. Auto je bolji, plan je pobjeđivati i u nastavku sezone. Ovaj je vikend pokazao da mogu. Idem se sad odmorati, odoh na godišnji – kazao je Hamilton, koji se s tri pobjede u Mađarskoj izjednačio s Ayrtonom Sennom. Jedino je Michael Schumacher slavio četiri puta, no ovoga je puta odustao.

Vratimo se na Hamiltona, ova mu je pobjeda bila važna iz dva razloga. Prvo, zaprijetio je da će otići iz McLarena ako ne bude imao bolid za pobjede. Sad pobjednički bolid, očito, ima. Ali opcija za odlazak u neku drugu momčad baš i ne... Webber je produžio s Red Bullom, Massi se nekim čudom ne trese stolica u Ferrariju, Lotus ima sjajne vozače, Mercedesu se bolidi kvare, ne bi se ni tamo usrećio. Dakle, tijekom ljetne stanke produžit će si ugovor.

Drugo, bodovno je došao blizu vodećima te će početkom rujna u Belgiji ravnopravno ući u nastavak sezone boreći se za naslov prvaka. I nama, gledateljima, njegova pobjeda ide naruku jer se najbolji trojac, Alonso, Vettel i Hamilton, drže skupa. Nema dominacije..

Kimi kasno došao na svoje

Važno je spomenuti Kimija Räikkönena, koji je dvadeset krugova puhao Hamiltonu za vrat, ali ga nije uspio ni napasti. Budemo li pošteni, Finac ga je na kraju ipak prošao, ali tek nakon što su prošli cilj. Lewis je zakočio, pomaknuo se udesno i pustio ga naprijed. Gospodin.

Rezultati VN Mađarske:
Lewis Hamilton (McLaren) 1.41:05.503
Kimi Räikkönen (Lotus) +1.0
Romain Grosjean (Lotus) +10.5
Sebastian Vettel (Red Bull) +11.6
Fernando Alonso (Ferrari) +26.6

Poredak konstruktora
:
Fernando Alonso (Ferrari) +10 164
Mark Webber (Red Bull) +4 124
Sebastian Vettel (Red Bull) +12 122
Lewis Hamilton (McLaren) +25 117
Kimi Räikkönen (Lotus) +18 116

Poredak momčadi:
Red Bull 246
McLaren 193
Lotus Renault 192
Ferrari 189
Mercedes 106

Komentara 2

Avatar targus
targus
17:55 29.07.2012.

eh,...da je Senna živ, ...teško da bi ga Hamilton sustigao...

Avatar Matija22
Matija22
20:02 29.07.2012.

da i netko osvoji 10 naslova sa Arytonom Sennom se nemože uspoređivati taj je bio najbrži i najbolji vozać šta je vozio F1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije