Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN KANADE

Bikovi posustali, u leđima nove strijele

Lewis Hamilton
AFP
13.06.2010.
u 20:07

Lewis Hamilton pobijedio je na VN Kanade ispred svog timskog kolege Jensona Buttona (McLaren). Treće mjesto zauzeo je Fernando Alonso (Ferrari).

Magovi najbržeg sporta mjesecima tvrde kako će se Lewis Hamilton najčešće kupati u šampanjcu ove sezone. Nevjernima se sada polako otvaraju oči. Vrijeme koje je “morao” provesti na poslu u Montrealu, a ne tamo gdje je zaista želio - na tribinama južnoafričkih stadiona urličući iz sveg glasa “Rooney”, iskoristio je maksimalno. Srebrne strijele dohvatile su ponovo dvostruku pobjedu.

– Briljatno! Voda teče u našem smjeru, ovo je bila jedna od najtežih utrka sezone. Prilika je bilo na sve strane, trebalo ih je samo iskoristiti – kazao je pobjednik Hamilton.

Počelo je kao partija biljara, bolidi su se već na prvom zavoju odbijali jedan od drugog. U boksovima je bila gužva svih 70 krugova, nebrojeno puta mijenjale su se gume, teško je bilo pratiti tko je u vodstvu. Izredali su se više-manje svi, čak je na čelu povorke neko vrijeme proveo i Sébastien Buemi!

Jenson Button skrasio se na drugom mjestu, ispred Fernanda Alonsa.

– Bilo bi mi, jasno, draže kad bi poredak u McLarenu bio obrnut, ali što sad. Sve se odlučivalo na strategiji kada će tko otići po nove gume. Da skratim, bilo je pakleno – kazao je Button koji je ukupnom poretku ostao “kratak” pred vodećim Hamiltonom za tri boda.

Michael Schumacher, koji je sedam puta slavio u Montrealu, samo je radio probleme na stazi, sudarao se s bolidima, izgurivao protivnik. Bio je najbolji, ali tek među onima koji su ostali praznih ruku. I to je nešto.

VN Kanade, rezultati:

1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1h33:53.456

2. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +2.254

3. Fernando Alonso (Ferrari) +9.214

4. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +37.817

5. Mark Webber (Red Bull-Renault) +39.291

6. Nico Rosberg (Mercedes GP) +56.084 

7. Robert Kubica (Renault) +57.300

8. Sebastien Buemi (STR-Ferrari) +1 krug

9. Vitantonio Liuzzi (Force India-Mercedes) +1 krug

10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +1 krug

...

Ukupni redoslijed vozača:

1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 109 bodova

2. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 106

3. Mark Webber (Red Bull-Renault) 103

4. Fernando Alonso (Ferrari) 94

...

Ukupni redoslijed konstruktora:

1. McLaren-Mercedes 215 bodova

2. Red Bull-Renault 193

3. Ferrari 161

4. Mercedes GP 108

...

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:29 15.06.2010.

Meni pobrisali komentar jer sam ga počastio ljepom riječi. Možda nisam trebao, možda je to zaslužio. Tu nema objektivnosti.

SA
sabinasch
22:48 13.06.2010.

Opet na djelu Vecernji i njegovi nazovi novinari. Doista mi nije jasno kako si jedan list koji se busa u prsa kao najtirazniji u nas dopusta ovakove izlete i amaterizam. Vec je bilo u \"člancima\" otvorenih napada na Schumachera koji u najmanju ruku nisu na mjestu. Svaki bi novinar trebao prije pisanja članka biti siguran što prati, koja su pravila tog sporta i sl. i trebao bi biti objektivan. Urednistvo bi se trebalo pozabaviti time jer ovo vise nije dopustivo. Svatko tko doista prati F1 i zna sto znaci utrkivanje i tko je gledao danasnju utrku imao bi sto reci ovom \"novinaru\". Doista nije lijepo rusiti ugled i ismijavati osobu o kojoj, sto je ocito, se ne zna bas puno toga....

S6
siniša 66
00:03 15.06.2010.

Nije mi jasno: zar taj Schumi ima pretplatu - pa taj čovjek u zadnjih 50 utrka nije dozvolio i podnio sportski NITI JEDAN prelazak. Samo u ovoj je doslovno IZGURAO trojicu (snimljeno i evidentirano guranje na travu, kontakt,...). Pa taj je čovjek osvajao prvenstva samo zato jer jer je vozio nešto što je bilo duplo bolje od svega, a čim su se drugi približili zaletavanje, guranje i ostalo što drugi i da se usude bili tako označeni da bi morali otići iz ovog cirkusa. Još freak schuow? Ne hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije