Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNOS TAJAN

Formulu 1 ipak ćemo gledati ove sezone na lokalnim TV-postajama

\'Lotus-Renault driver Vitaly Petrov of Russia races through a corner during the qualifying session for Formula One\'s Australian Grand Prix in Melbourne on March 26, 2011. The first race of the 2011
AFP
26.03.2011.
u 19:03

- Ne mogu potvrditi ni da su propali ni da su uspješno realizirani pregovori - tajnovit je Željko Vela s Arena Sporta.

Utrke formule 1, kako sada stoje stvari, ove sezone ipak ćemo gledati na domaćim televizijama, kako je Večernji list prvi i najavio prije mjesec dana. Naime, po principu "kad se male ruke slože", desetak lokalnih televizija koje okuplja tvrtka Kreator Media, uspjelo je postići dogovor i sljedeći tjedan planiraju potpisati ugovor s Berniejem Ecclestoneom za TV-prava za našu zemlju.

– S popriličnom sigurnošću mogu tvrditi da će VN Malezije za dva tjedna biti emitirana u hrvatskom medijskom prostoru i gledateljima će biti besplatna! – objašnjava Davorin Štetner, čelnik grupe Kreator. Na projektu bi radilo između 30 i 40 ljudi, a tjedno planiraju emitirati deset sati programa.

– Logistika je spremna, a glavni će komentator biti Goran Dijaković, svojedobno komentator formule na HTV-u – dodaje Štetner koji je zanat kovao godinama vodeći TV Puls, lokalnu televiziju iz Jastrebarskog, producirajući filmove i putopise, a proputovao je i 60-ak zemalja.

Cijena prava kretala su se u stotinama, čak i milijunima eura, a kako će lokalnih televizija biti više, trošak će lakše podnijeti njih desetak nego jedna televizija. Upravo je stoga odustao HTV, a dogovoriti se nije mogao ni Arena Sport s AMI-jem, londonskom firmom koja je vlasnik prava. Kreator je pak pregovarao direktno s FOM-om.

– Iznos je velik, neću ga otkrivati, a dio novca već je osiguran. Mjesecima pregovaramo i pripremamo teren za realizaciju. Sada nam se otvorila prilika, dočekali smo zeleno svjetlo. Sljedeći bismo tjedan u Londonu trebali i finalizirati dogovor, odnosno potpisati ugovor s Berniejem Ecclestoneom – kaže Štetner. Ono što je bio njihov adut u pregovorima velika je pokrivenost, doseg više od četiri milijuna ljudi, ali i to što od ponedjeljka do petka kane prenositi sve treninge, kvalifikacije, utrku i raditi jednu specijaliziranu emisiju.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar anton.filic
anton.filic
21:49 26.03.2011.

Opet će naivni Hrvati platiti velike novce za šarenu lažu. Da mi je samo znati koliko Ecclestone plaća ovakvim novinarima da pišu ove promidžbene letke.

NI
nidjomidjo
22:06 26.03.2011.

subota na HRT-u bez kvalifikacija formule 1- neprocjenjivo....već sad se veselim i nedjelji...

TE
Texan
16:05 29.03.2011.

Proslu sezonu je pratilo 350000 gledatelja. Predplatnika ima oko 1 200 000. FIA trazi za prava 500 000 eurica. Koliko Hrvati ostavljaju mjesecno para HRT-u? PUNO PREVISE za cvilece zvijezde, kuharice i mexicke sapunice. Crko da bog da Bruno Kovacevicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije