Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi u Bistri sljedećeg proljeća

FIA proučava stazu, čeka se homologacija

Staza Bistra (1)
Igor Kralj/Pixsell
12.05.2011.
u 10:07

- Vladi je to jedan od prioritetnih projekata, a nadležna ministarstava obećala su da neće biti kočnica - kaže Gregurek

Kao da gradite kuću, takav je postupak i pri gradnji auto-moto trkališta u Bistri. Procedura je, dakako, kompliciranija. Najpoznatiji arhitekt za staze formule 1 Hermann Tilke projektirao je stazu, a trenutačno se rješava "papirologija". Prva bi lopata mogla u zemlju dogodine na proljeće.

– Uputili smo glavni plan sigurnosnoj komisiji FIA-e, koja treba reći je li sve u skladu s propisima, te nam, slijedom toga, izdati homologaciju. Kada dobijemo tu, nazovimo je tako, građevinsku dozvolu, počinjemo graditi – objašnjava Zrinko Gregurek, član FIA-ine vlade i prvi čovjek projekta.

U trenutku kada će staza biti završena, dobit će licenciju, odnosno uporabnu dozvolu. Tek tada prvi automobili izlaze na stazu.

– Još nismo odlučili želimo li je homologirati za formulu 1, treninge formule ili niži rang auto-moto natjecanja, poput WTCC-a. Proces u FIA-i traje dva ili tri mjeseca, a zatim ćemo tražiti izdavanje dokumentacije u okviru hrvatskih zakona. Bude li gotova unutar šest mjeseci, tada možemo početi očekivati i početak gradnje. Zasad problema nema.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Sor@n
Sor@n
20:06 13.05.2011.

Potpuno pogrešna lokacija no neda mi se sada objašnjavati zašto ...kasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije