Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SLJEDEĆE SEZONE

Fernando Alonso tri godine u Ferrariju

Fernando Alonso
Reuters
30.09.2009.
u 17:53

Bivši dvostruki svjetski prvak, 28-godišnji španjolski vozač Fernando Alonso, novi je član Ferrarijeve momčadi koja se natječe u Formuli 1.

Alonso je s “propetim konjićima” potpisao trogodišnju suradnju koja započinje 2010. godine.

Njegov će momčadski kolega u narednoj sezoni biti Brazilac Felipe Massa, dok će dužnost rezervnog vozača obnašati Giancarlo Fisichella. Sve to znači i da će Finac Kimi Räikkönen, koji je s Ferrarijem 2007. godine osvojio naslov prvaka, momčad napustiti krajem ove sezone.

- Ponosni smo na to što možemo u momčadi pozdraviti još jednog vozača-prvaka, koji je svoj nevjerojatni talent pokazao osvajanjima dvama naslovima svjetskog prvaka - izjava je koju je medijima dao šef momčadi Stefano Domenicali.

Detalji ugovora između Alonsa i Ferrarija nisu javno obznanjeni, međutim, pretpostavlja se da će Španjolac, koji je s Renaultom 2005. i 2006. godine bio svjetski prvak, godišnje zarađivati 25 milijuna eura.

- Sretan sam i ponosan na činjenicu da ću voziti za Ferrari. “Propeti konjići” san su svakoga vozača, a moj se danas ostvario. Trebao sam u Ferrari prijeći 2011. godine, već sam imao potpisan i predugovor, no eto me ovdje godinu dana ranije - poručio je putem svoje internetske stranice Alonso, pritom i zahvalivši francuskoj momčadi Renaulta na suradnji protkanoj lijepim trenucima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije