Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Australije

Button pobjedom u Melbourneu otvorio novu sezonu

Jenson Button Honda Racing F1 Team
Pixsell
18.03.2012.
u 08:51

Jenson Button (McLaren) pobjednik je prve utrke SP-a u formuli 1 koja se vozila za VN Australije u Melbourneu. Drugi je bio Vettel (Red Bull), a treći Hamilton (McLaren)

- Svaka pobjeda znači jako puno, ona je važna jer je pokazala kako smo se dobro  pripremali tijekom zime. Bili smo odlični u kvalifikacijama i odličan je osjećaj slaviti u Melbourneu. Ovo će pomoći cijeloj momčadi da bude još bolja i da stalno pritišćemo konkurenciju - kazao je Button, kome je to bila 13. pobjeda u karijeri:

- Sunce je zalazilo, pa je teško bilo zadržavati temperaturu u gumama. Bio sam na rubu, ali je ipak sve bilo dobro - dodao je Britanac.

Button je dominirao na stazi Albert Park u Australiji. Aktualni svjetski prvak, Nijemac Sebastian Vettel, sa šestim startnim mjestom bio je drugi.

-  Borba s Lewisom za drugo  mjesto mogla je biti dobra čak i da nije bilo sigurnosnog automobila. Naravno, to je pomoglo, nema sumnje. Ipak, odlična utrka, jako puno zabave. Na startu me iznenadio Nico koji je samo projurio - istaknuo je Vettel, ali je pokazao kako je zadovoljan drugim mjestom jer to mnogi nisu očekivali nakon kvalifikacija.

McLaren je očito dobro pripremio bolid jer je Lewis Hamilton, koji je osvoji \'pole position\' osvojio treće mjesto.

- Jenson je napravio odličan posao. Težak dan, ali treba ići dalje. Kad je izišao sigurnosni automobil, vidio sam Red Bull ispred sebe. To je bio uobičajen prizor od prošle godine - rekao je Hamilton.

Od samog starta Button je odjurio i zauzeo prvu poziciju koju nije isputio tijekom cijele utrke. Schumacher i Rosberg (obojica vozača Mercedesa) nakon dobrih rezultata u kvalifikacijama i odličnog starta  nisu uspjela dugo držati treće, odnosno četvrto mjesto koje su imali u prvom krugu. A Schumi, sedmerostruki svjetski prvak, odustao je u desetom krugu zbog problema s bolidom.

Kamui Kobayashi i Sergio Perez skupili su vrijedne bodove za Sauber sa šestim i osmim mjestom, a između njih je završio Kimi Raikkonen (Lotus) koji je pokazao da pauza nije utjecala na njegove vozačke sposobnosti.

Poredak VN Australije: 1. Button (McLaren), 2. Vettel (Red Bull) +2.100, 3. Hamilton (McLaren) +4.000, 4. Webber (Red Bull) +4.500, 5. Alonso (Ferrari) +21.500, 6. Kobayashi (Sauber) + 36.700...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije