Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drvena medalja

Alonso: Priznajem, varao sam na startu

Fernando Alonso
AFP
18.04.2010.
u 12:35

- Nesretan sam jer sam želio završiti na podiju – izjavio je Ferrarijev pilot Fernando Alonso nakon završetka F1-utrke u Šangaju, koju je završio na četvrtom mjestu.

Španjolac je kažnjen kaznenom vožnjom kroz boks jer je prerano startao u utrku nezasluženo time stekavši prednost pred Sebastianom Vettelom i Markom Webberom, koje je pretekao iz drugog reda.

- Priznajem da sam na startu pogriješio. To me koštalo postolja. Nesretan sam jer sam planirao s mjestom među najbolja tri vozača – rekao je Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine.

- Najteže mi je bilo sačuvati poziciju pretkraj utrke jer sam ponovno morao ići mijenjati potrošene gume, a to nije imalo smisla. Niti sam ne znam koliko sam se puta zaustavljao, mislim četiri ili pet. U ovakvim utrkama to dođe pod normalno.

Sljedeća se utrka vozi za tri tjedna na stazi u Montmelu kod Barcelone, na Alonsovu domaćem terenu:

- Želim si u Barceloni jednu normalnu utrku s normalnim vremenskim okolnostima. Jedinu takvu dosad ove godine uspio sam dobiti – rekao je Alonso prisjetivši se starta sezone u Bahrainu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar AztekCro
AztekCro
10:43 19.04.2010.

Ne vidim da je rekao da je varao nego da je pogriješio. Mislim da su to 2 različite stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije