Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Fifine komisije

Hrvatski nogometaš doživotno suspendiran zbog namještanja

Saša Mus
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
17.03.2016.
u 10:27

Saša Mus još nije odslužio kaznu u Hrvatskoj, a u Kini je 2014. osuđen na 12 mjeseci zatvora.

Fifa će danas zbog namještanja utakmica potvrditi doživotnu suspenziju hrvatskom nogometašu Saši Musu (29), a koja će se odnositi na igranje bilo gdje na svijetu. Disciplinska komisija odluku o tome donijela je još krajem lipnja prošle godine. 

Kao igrač kluba Croatia Sesvete osuđen je na osam mjeseci zatvora u aferi Offside, a potom je zbog istog razloga u prosincu 2014. godine osuđen na 12 mjeseci zatvora u Kini. Tada je igrao za Happy Valley u prvenstvu Hong Konga.

Sporna utakmica odigrana je 30. studenoga 2014., a momčad hrvatskog igrača poražena je s 2:4 protiv Southern Districta, nakon što je vodila 1:0 na poluvremenu.

Mus je bio u dosluhu sa suigračem Fanom Weijunom i pomoćnim trenerom Hinsonom Leungom. Priznao je da "nije dao sve od sebe" na toj utakmici. Bivši direktor kluba Kwong Hiu-Ming na suđenju je svjedočio kako je Mus u poluvremenu, umjesto u svlačionici, razgovarao s pomoćnim trenerom. 

Dodajmo kako Saša Mus još nije odslužio kaznu u Hrvatskoj.

>>Nogometaš koji je 'pao' u aferi Offside, osuđen i za namještanje u Hong Kongu

Komentara 12

EK
EksilkroateTS
10:42 17.03.2016.

Da bar ovako brzo suspendiraju i neke od naših političara!

Avatar Germanicus I
Germanicus I
10:53 17.03.2016.

Ma ljudi moji koji Hrvat...Musa to je pravo slovensko prezime!Hihihihihih......mi Slovenci jako smo sretni što je kod nas nogomet na tako niskom nivou pa naše nogometaše u svijetu spadnu po broju na prste jedne ruke!

PE
Pemac49
10:45 17.03.2016.

Sramota za Hrvatsko ime kudkrenemo na ovom Planetu svuida Kurvini sinovi iz Hrvatske uprljali Hrvatsko ime .Mafija u Berlinu Ante i familija polako sramim se da sam Hrvat molim Hrvatsku Vladu dapocne takve spremat dozivotno na Goli otok ..mislim ozbiljnoljno DOZIVOTNO to jest dok disu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije