Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijest zvijezde

Ferguson nije želio napustiti Manchester United, ali ovaj potez uprave poslao ga je u mirovinu

Premier League - Manchester City v Manchester United
Phil Noble/REUTERS
24.12.2022.
u 19:26

Ferguson je za 'pakleni plan' trebao dva igrača, Cristiana Ronalda koji je igrao za Real te Garetha Balea, tada zvijezdu u usponu

Kultni škotski menadžer i najbolji trener svih vremena, sir Alex Ferguson, živuća je legenda otočkog nogometa i Manchester Uniteda od kojeg je napravio pravog diva svjetskog nogometa. Fergie je tijekom svoje vladavine na Old Traffordu osvojio sve što se osvojiti može i onda odlučio otići u mirovinu. No, bivši francuski nogometaš Patrice Evra tvrdi da je jedan potez uprave crvenih vragova nagnao Alexa na prijevremeni odlazak. 

- Dva tjedna prije kraja prvenstva 2013., sjećam se da mi je Ferguson došao i rekao 'Patrice, vidim da mediji pišu da ću otići. Ali vjeruj mi, bit ću ovdje još deset godina'. Ferguson mi je rekao da moramo opet osvojiti Ligu prvaka i da mu za to trebaju dva igrača: Cristiano Ronaldo, koji je tada bio u Realu i Gareth Bale. Trebalo mu je oko 200 milijuna funti, ali upravni odbor Uniteda nije se složio s tim - izjavio je Evra u razgovoru za Betfair. 

Podsjetimo, Škot je proveo 27 godina na klupi Uniteda i osvojio 13 naslova prvaka, dvije Lige prvaka i devet engleskih kupova. Sir Alex se umirovio 2013., nakon što je posljednji put osvojio Premiership. 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
20:40 24.12.2022.

Sam Alex Ferguson je izjavio da je razlog njegovog odlaska/umirovljenja osobne/obiteljske prirode, konkretno, vezano za njegovu suprugu. Pa, sad, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije