Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNE KOŠARKAŠA

Draper je slab na šilterice, Tomić na tenisice, Andrić je 'Cervantes'...

'02.06.2012., Ispred Knezevog dvora, Dubrovnik - Pocetak nogometnog summita, kids day. Kosarkas Ante Tomic s curom ispred knezevog dvora. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/12
22.09.2013.
u 14:07

Simon je najbolji na Playstationu u igrici PES, Žorić bolje karta belu nego briškulu i trešetu, a Bogdanoviću je najdraži predmet u školi bio - korektor!

Ante Tomić

Poput pravog Dubrovčanina, ljubitelj je vaterpolske Divlje lige koju svako ljeto prati u rodnom gradu. Ima fetiš na tenisice te posjeduje nekoliko desetaka pari, a nadimak mu je Dugi jer je sa 217 cm najviši u repki. Djevojka mu je Katarina Štimac, marketinška stručnjakinja i modna blogerica koja živi i radi u Budimpešti. Osim djevojke, velika ljubav mu je njegov pas koji mu pravi društvo u Barceloni

Lukša Andrić

Suigrači ga zezaju da njemu sude faul kad se samo prošeta gradom. Službeni nadimak Lujo. Po mišljenju ženskog dijela publike, najzgodniji hrvatski reprezentativac, a po mišljenju medija jedan od najzatvorenijih. Jedini ‘incident’ u karijeri imao je lani kada je potjeran u 2. momčad Cedevite jer nije pristao na smanjenje plaće, no popustio je pa se vratio u prvu momčad. Velimir Perasović u Ciboni ga je zvao Cervantes jer je "uvijek bio u svom filozofskom svijetu".

Dontaye Draper


D. D. se hvali da mu je najbolji prijatelj Carmelo Anthony, zvijezda NBA-a. Kao klinci spašavali su se od pucačkih obračuna i kriminala po američkim getoima, a spasila ih je upravo košarka. Danas ljeti s Melovim zrakoplovom obilaze mondena mjesta. Draper se nedavno na Hvaru prvi put susreo s ježincem, na kojeg je nagazio i imao ozbiljnih problema pa kaže da više neće zagaziti u hrvatsko more. Ima fetiš na šilterice.

Bojan Bogdanović

O nadimku “Babo” dugo su se krojile teorije, a zadnja kaže da je on tako zvao sve svoje prijatelje pa su mu uzvratili istom mjerom i zadržalo se. Veliki je šaljivdžija, pa na pitanje o najdražem predmetu u škole kao iz topa odgovara da mu je to bio – korektor! Nekoliko godina je u vezi s Tenom Mišetić, a prijatelji kažu da je dobar k'o kruh i da je uvijek raspoložen za zabavu

Dario Šarić

Cibonin 19-godišnji dragulj najmlađi je u Repešinoj vrsti, no ne trpi nikakav podređen status u usporedbi s ostalima. Iako je još klinac, i privatno je glasan baš kao i na terenu. Nakon što je skrivio prometnu nesreću s presnažnim autom za njegovu dob, opametio se i na treninge ide tramvajem. Voli Playstation, a kad nije za konzolom ili na treningu druži se s djevojkom Karlom.

Damjan Rudež

Damo slovi za najurbanijeg među reprezentativcima. Obožava zagrebačka kazališta, osobito Exit i Gavellu, voli čitati aktualne svjetske bestselere, slušati hip-hop i rock glazbu. Poznat je kao najsmireniji među košarkašima, cijepljen od stresa i u najkritičnijim trenucima. U Zaragozi živi s djevojkom Smiljom i obožava njene kulinarske specijalitete, no on je majstor kad je u pitanju sushi.

Roko Leni Ukić


Najbolji glazbenik među našim košarkašima. Strast za bubnjevima prenio mu je otac Zoran, bubnjar legendarne Daleke Obale, a danas mu Roko solidno parira s palicama. Pored bubnjeva i košarke, velika ljubav mu je rodni Split i te bend Red Hot Chili Peppers. Otac je kćerkice Sare i suprug Tamare, a tvrdi kako ne može shvatiti splitske sportaše koji se nakon karijere odluče za život negdje drugdje.

Kruno Simon

Đuks (po tati Đuri) kaže da mu na Playstationu u igrici PES nitko od suigrača nije ravan pa igra čak i sa slabašnim Dinamom! Veliki je navijač plavih čije poraze emotivno doživljava, ali i nogometne reprezentacije čije je utakmice išao gledati na EP u Poljskoj, zajedno s Tomasom i Bogdanovićem. Odnedavno je u braku s višegodišnjom djevojkom Nikolinom.

Damir Markota

Nedavno prozvan “hrvatskim Balotellijem”, s nestašnim Talijanom Damir danas nema baš nikakve veze. Imao ju je prije 7-8 godina kada mu klupski pravilnici ništa nisu značili. No, sada je Šveđo (odrastao u Švedskoj) uzoran obiteljski čovjek, suprug Anđeli te otac Patricku. Ima preko 20 tetovaža, i planira ih još jer kaže da na njegovih 210 cm još dosta toga stane.

Mario Delaš


Splićanin je najveći Hajdukovac od svih reprezentativaca, a on i brat presretni su što su ušli u 12 izabranika za Sloveniju. Repeša ga je htio dovesti u Cedevitu kada ga je vidio na pripremama, no on nije htio prekršiti riječ koju je dao španjolskom Obradoriju. Ostavlja dojam tihog, povučenog i pristojnog dečka.

Luka Žorić


Jedini Zadranin u reprezentaciji kaže da bolje karta belu nego briškulu i trešetu! Pored Bogdanovića, Žora je dežurni zafrkant, no njegov stil je - provokator. Na početku karijere govorili su mu da nije talent pa se dokazao napornim radom te je poznat kao jedan od najvećih radnika na parketu. Odrekao se 100 tisuća eura iz ugovora samo kako bi mogao otići iz Unicaje u Fenerbahče. Izjavio je kako ga ništa ne bi moglo nagnati da otkaže nastup za reprezentaciju. Oženjen je za Ivu s kojom ima kćerkicu, a drugu važnu vezu ima s Krunom Simonom, najboljim prijateljem.

Ante Delaš


S obzirom da je obiteljski dom Delaš u Solinu prilično tijesan, pa je brat Mario kupio svoj stan u Splitu, Ante se odlučio preko ljeta u Splitu - iznajmiti stan! U Zadru su ga prozvali Sv. Ante jer im je utakmice ‘rješavao’ u zadnjim sekundama. On i brat Mario velikim trudom ishodili su pozivnicu za Sloveniju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije