Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI TJEDNIK MAX!

Hrvatica iz Teksasa Emma Kramarić svjetska je doprvakinja u džiju-džicuu

Emma Kamarić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
05.06.2015.
u 16:10

'Rođena sam u Houstonu, u Teksasu. Roditelji su mi iz Zagreba, ali tata je u Americi završio diplomski studij strojarstva pa su tako oboje ostali živjeti ondje.'

Hrvatska je u travnju prvi put sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u brazilskom džiju-džicuu. U Abu Dhabiju su naše boje branila čak tri borca, a najmlađa Emma Kamarić (19) osvojila je svjetsko srebro.

Prvo veliko prvenstvo na kojem je nastupila bilo je EP u siječnju u Portugalu kada je u svojoj, srednjoj težinskoj kategoriji osvojila broncu. No, zanimljivo je da je ona još uvijek najniži, bijeli pojas, a ovim sportom bavi se tek šest mjeseci.

Kako je iz košarkašice nastala MMA fighterica, a onda i svjetska doprvakinja u džiju-džicuu?

– Rođena sam u Houstonu, u Teksasu. Roditelji su mi iz Zagreba, ali tata je u Americi završio diplomski studij strojarstva pa su tako oboje ostali živjeti ondje – priča Emma.

Roditelji su se prije šest godina odlučili vratiti u Zagreb, a ona je upisala Američku međunarodnu školu u Zagrebu. Ovdje je igrala za ŽKK Trešnjevku, no i dalje je svako ljeto redovito odlazila na košarkaške kampove u Houston.

– Kampovi su trajali po dva mjeseca, a s obzirom na to da sam ondje provela cijelo ljeto imala sam još mjesec dana za nešto drugo. Prije tri godine odlučila sam da je ipak bolje da taj preostali mjesec radim na održavanju kondicije pa sam htjela probati MMA. Svidjelo mi se i tako sam si pronašla novi sport.

Dvije i pol godine trenirala je MMA, a onda se posvetila samo džiju-džicuu.

Emma je studentica prve godine Medicinskog fakulteta, no u zadnjih godinu dana interesi su joj se promijenili.

– Odmalena sam sve podređivala sportu, uvijek sam bila u tome i želim da tako i ostane. Na jesen se prebacujem na Kineziološki fakultet. Treniram dva puta na dan... i nedjeljama!

Zbog džiju-džicua se lome i srca. Djevojke kažu da je to dosta seksualan sport. Većinu vremena borci se hrvaju na podu.

– Sa zadnjim dečkom sam prekinula zbog džiju-džicua. Nije mogao podnijeti da tako treniram s dečkima! Ali brzo sam pronašla novu ljubav. Sad sam s Ivanom koji je također bio na SP-u. Odmah smo “kliknuli”...

Emma bi se jednom htjela vratiti u MMA, a sada se veseli SP-u 2016. koje se održava u Brazilu.

Cijelu priču pročitajte u tjedniku Max!

>> Hrvatska dobila prvi crni pojas u brazilskom džiju-džicuu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije