Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozljeda je prošlost

Dvojbi više nema: Ana Konjuh počela pripreme za OI u Riju

Tennis - Aegon Open Final - Nottingham Tennis Centre - 15/6/15 Ana Konjuh of Croatia in action during the Final Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
21.07.2016.
u 16:05

– Nakon one male nesreće u Wimbledonu došla je na red i sreća. Poslije otkaza Azarjenke, zbog trudnoće, i Halep, zbog straha od virusa Zika, Ana je upala u ždrijeb Olimpijskih igara.

Dvojbi više nema, Ana Konjuh nastupit će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Prvi preduvjet za to postignut je prije nekoliko dana kada su neki otkazi tenisačica pomogli 18-godišnjoj Dubrovčanki da kao šesta rezerva ipak uđe na glavni turnir (i to kao posljednja), a drugi je bio – dobro stanje njezina zdravlja nakon što se ozlijedila u Wimbledonu.

No, sve je prošlo dobro i Ana je, zajedno sa svojim trenerima Jelenom Kostanić-Tošić i Marinom Bradarićem, već počela pripreme za najznačajniju sportsku smotru na svijetu. Konjuh će biti najmlađa sudionica olimpijskog turnira tenisačica.

Nekoliko sitnih ruptura

– Ana je odmah nakon povratka iz Wimbledona došla u Dubrovnik i krenula s terapijama. Na sreću, ozljeda nije bila ozbiljna, lagano istegnuće ligamenata i nekoliko sitnih ruptura. Planirani jednotjedni odmor u Dubrovniku produljila je na dva tjedna, sve je zaliječila, a bili smo i malo više zajedno. Ana se družila s obitelji, a posebno sa svojom nećakinjom Valentinom (kćeri njezine starije sestre Andreje - op. a.) – kaže nam Anin otac Marijo.

Žal zbog propuštene prilike u Londonu još je malo prisutna, no obitelj Konjuh već se okrenula sljedećim Aninim izazovima. Planirani nastup na turniru u Montrealu je otkazan, pa će Ani prvo sljedeće natjecanje biti Olimpijske igre.

– Ona ozljeda u Londonu baš je bila neobična i čudna, pogotovu nakon tri meč-lopte koje je Ana imala u meču s Agnieszkom Radwanskom. Da je nju prošla, igrala bi s Katerinom Siniakovom koju je već tri puta dobila, a to znači da bi već bila u četvrtom kolu. Drugi tjedan Wimbledona, baš ono što čekamo već dugo... No, to je sport, nazovimo to velikom pegulom, ali idemo dalje, vjerujemo da će dobrih rezultata i igara biti još – kaže tata Konjuh.

Na, kraju se pokazalo da sve i nije tako crno. Ili kako narod kaže: svako zlo za neko dobro.

– Nakon one male nesreće u Wimbledonu došla je na red i sreća. Poslije otkaza Azarjenke, zbog trudnoće, i Halep, zbog straha od virusa Zika, Ana je upala u ždrijeb Olimpijskih igara. Pripremat će se do 29. srpnja i onda s ostalim našim sportašima i sportašicama otputovati u Rio – otkriva nam tata Konjuh.

Marin s naglaskom na singl

Ana će biti jedina hrvatska tenisačica u Riju, dok ćemo u muškoj konkurenciji imati trojicu: Marina Čilića i Bornu Ćorića na turniru pojedinaca te Čilića i Marina Draganju na turniru parova. Ivo Karlović i Mirjana Lučić-Baroni imali su potreban plasman za nastup, ali nisu udovoljili drugom uvjetu: nisu nastupali za hrvatsku reprezentaciju u Davisovu, tj. u Fed kupu.

Nedostaje nam tu Ivan Dodig. Nakon njegova furioznog nastupa u paru s Čilićem u Portlandu i pobjede nad legendarnom braćom Bryan, inače olimpijskim pobjednicima iz Londona, mnogi se pitaju zašto njega nema u Riju. Opće je mišljenje da bi Međugorci u paru bili među kandidatima za medalju. Jamačno bi tako i bilo, no Marin i Ivan su još prije trasirali drukčiji plan.

Oni su zajedno nastupili na OI u Londonu prije četiri godine i ispali su u četvrtfinalu (od Španjolaca Ferrera i Lopeza). Sad je Marin dogovorio par s Marinom Draganjom, a Dodig je trebao biti u kombinaciji s Frankom Škugorom.

No, Ivan u presudnom trenutku nije obranio naslov u Roland Garrosu, ispao je iz Top 10 igrača parova i tako ostao bez plasmana na OI. A Marin će ipak akcenat staviti na nastupe u pojedinačnoj konkurenciji...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije