Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA LAUREUS

Đoković proglašen sportašem 2023. godine. Prestižnu nagradu osvojio je po peti put

Laureus World Sports Awards
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/3
22.04.2024.
u 23:30

Za sportaša koji je napravio najveći iskorak proglašen je nogometaš madridskog Reala Jude Bellingham, dok je nagradu za povratnicu godine osvojila američka gimnastičarka Simone Biles

Španjolska nogometašica Aitana Bonmati i srpski tenisač Novak Đoković dobitnici nagrada Laureus, takozvanih sportskih Oscara za najbolju sportašicu, odnosno sportaša u 2023. godini. Bonmati je prošle godine izabrana za najbolju igračicu u izboru FIFA-e, bila je osvajačica Zlatne lopte, a proglašena je i za najkorisniju igračicu (MVP) Svjetskog prvenstva na kojemu je Španjolska osvojila naslov prvaka.

Đoković je po peti put u karijeri osvojio nagradu Laureus nakon što je lani osvojio tri od četiri "grand slam" turnira (Australian Open, Roland Garros, US Open) te je igrao finale na četvrtom (Wimbledon). 

VIDEO Ivanišević ostaje bez ozbiljnog bogatstva. Ovo su plaća i bonusi koje je zarađivao kod Đokovića

Španjolska ženska nogometna reprezentacija osvojila je i nagradu za ekipu godine. Za sportaša koji je napravio najveći iskorak proglašen je nogometaš madridskog Reala Jude Bellingham, dok je nagradu za povratnicu godine osvojila američka gimnastičarka Simone Biles. Sportaše za nagradu Laureus nominiraju predstavnici svjetskih medija, a pobjednike bira 69 članova Svjetske sportske akademije Laureus. Nagrada je utemeljena 2000. godine.

Dobitnici  za 2023:

Sportašica godine: Aitana Bonmati
Sportaš godine: Novak Đoković
Ekipa godine: Španjolska ženska nogometna reprezentacija
Najeći iskorak: Jude Bellingham
Povratnica godine: Simone Biles
Najbolja sportašica s invaliditetom: Diede de Groot
Sportašica godine u akcijskim sportovima: Arisa Trew
Nagrada za humanitarski rad: Rafa Nadal Foundation

GALERIJA Ovako izgleda lokacija Modrićevog penthousea u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Laureus World Sports Awards
1/17

Komentara 1

KI
kimy
10:23 23.04.2024.

Zna li neko gde je naš prijatelj Modlen? Da li mu je dobro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije