Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
L'EQUIPE

Dogodila se najveća afera u povijesti tenisa. Potrošeno osam milijuna eura za namještanje mečeva

ATP 500 - Dubai Tennis Championships
AMR ALFIKY/REUTERS
24.03.2023.
u 16:34

Poznati francuski sportski list otkriva pozadinu skandala koji potresa teniski svijet

Svijet tenisa potresa još jedan skandal, ovog puta za namještanje mečeva. Ugledni francuski list L'Equipe je ocijenio ovaj skandal kao najveći u povijesti 'bijelog sporta'. Nadležna tijela u ovom trenutku istražuju čak 376 mečeva koji su odigrani od veljači 2014. godine do srpnja 2018. godine, a 181 tenisač je bio uključen u namještaljke.

Glavni čovjek ove operacije bio je Grigor Sargsyan koji je poznatiji kao Master. On je kontroverzni tip povezan sa armenskom mafijom. Optužen je da je podmićivao tenisače i namještao mečeve. Većinom se radio o igračima koji se nalaze ispod 200. mjesta na ATP listi, odnosno oni koji zarađuju malo i može da ih nagovori da namjeste meč za dobru novčanu nadoknadu.

Armenac je odslužio osam mjeseci zatvora nakon što je uhićen pod ovim optužbama, a bio je prisutan na nedavnom nastavku suđenja u Belgiji. Mick Lescure i Jules Okala su tenisači za koje je potvrđeno da su bili dio mreže koja je namještala mečeve, a suspendirani  s od prosinca prošle godine.

Poznate su i tarife za namještanja. Osumnjičeni su da su dobijali po 400 eura za izgubljeni gem, za izgubljen meč parova u dva seta su dobijali po 2.000 eura, a najveća cijena je bila oko 3.000 eura.

Navodno je kroz račune prošlo oko osam milijuna eura za dve godine ove ilegalne akcije.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čudomix
Čudomix
16:46 24.03.2023.

"Može da ih nagovori"... loš prijevod.

PR
propalismoFranjoskroz
20:44 24.03.2023.

A čuda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije