Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno do uspjeha

Dinamov lov na naslov prvaka: 'BBB-i će ponovno biti naša najveća snaga!'

BBB
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/12
18.09.2016.
u 13:08

– Mi u Dinamu pazimo na financijski aspekt, nikad ne idemo korak više od onog što možemo podnijeti, ne dajemo obećanja koja ne možemo ispuniti

Kao što je Dražen Žanko otpjevao: “Mislili su neki, već nas neće biti, ni veselje svoje nisu znali skriti”, tako razmišljaju i čelnici Futsal Dinama i BBB-i. Jer, mnogo je onih koji su unaprijed njihov projekt kluba koji vode navijači, a koji funkcionira po načelu “jedan član = jedan glas”, osudili na propast. No, kako bi Boysi rekli u pjesmi: “Još uvijek trajemo”. Futsal Dinamo ulazi u svoju treću sezonu, a to su ponovno napravili sa stilom – tradicionalnim spektaklom na Šalati na kojem su tisuće navijača stvorile fenomenalnu atmosferu na susretu protiv grčkog Doukasa.

– Prva godina bila je posebna jer je bio sami početak i sve je nastalo spontano, ali ova mi je najljepša. Atmosfera je bila fenomenalna, sve me to dirnulo u srce. Igra? Bilo je lijepo za navijače, vidjeli su puno golova, a nama ona rezultatski nije bila toliko značajna, a i nismo bili u sastavu s kojim ove sezone planiramo napasti naslov prvaka – rekao je za sportski tjednik Max! trener Futsal Dinama Mićo Martić.

Plavi su se pojačali ovog ljeta, došlo je nekoliko vrhunskih igrača.

– Mi u Dinamu pazimo na financijski aspekt, nikad ne idemo korak više od onog što možemo podnijeti, ne dajemo obećanja koja ne možemo ispuniti. Sada nam se financijski posložilo da se možemo odlično pojačati, “naoružali smo se”. Došli su Grbeša, Matošević, Reed, Prgomet i Herceg, sve odlični igrači. Možemo reći da su igrači koji su prije nekoliko godina u Alumnusu osvojili naslov prvaka sada kod nas, a još su i stariji i iskusniji. Grbeša i Matošević u međuvremenu su osvojili još nekoliko naslova, Reeda poznajem iz Uspinjače i odličan je igrač, a pred Hercegom je budućnost. Što se Prgometa tiče, mislim da bi mogao biti iznenađenje lige, radi se o pivotu koji može primiti loptu leđima okrenut golu, razigravati i zabijati. Takav igrač nedostaje u hrvatskom futsalu – objasnio je Martić.

Prošle sezone Dinamo je bio treći u prvom dijelu sezone, a onda je ispao u polufinalu nakon dvije sjajne utakmice protiv moćnog Splita.

– Kao trener i sportaš, vjerujem u naslov prvaka. Važno je biti što bolji u prvom dijelu prvenstva jer ti 1. i 2. mjesto donose bolju poziciju u doigravanju. Cilj nam je doći do finala, a ono je onda priča za sebe.

Tko su vam glavni konkurenti?

– Liga će biti bolja i izjednačenija nego ikad. Osijek se pojačao, Novo Vrijeme Makarska, Square, Vrgorac... Naravno, favoriti su opet Nacional i Split, ali mislim da su oni malo slabiji nego lani. Split je ostao bez Brazilaca i glavnog igrača Jelovčića. Nacional je puno izgubio odlaskom Osredkara i mislim da će Kujtim Morina morati nešto mijenjati u načinu igre jer je on bio iznimno važan u obrani.

BBB-i se vraćaju u Maksimir i prekidaju bojkot, postoji li strah da će prestati dolaziti na futsal?

– Ne, nema straha. Mi smo dijete BBB-a i između njih i nas postoji ljubav. Kada su započeli ovaj projekt, većina njih ništa nije znala o futsalu, a sad ga razumiju, osjećaju ga, i to je najljepša stvar u cijeloj ovoj priči. Dinamo je zbog njih poseban klub i oni zaslužuju da zajedno slavimo pobjede. S njima ćemo doma ponovno biti neosvojiva tvrđava, a s novim pojačanjima ćemo, uvjeren sam, biti puno bolji i na gostovanjima – zaključuje Martić.

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

>> Pratite tjednik Max! Germanijak na Facebooku

Komentara 7

DU
Deleted user
13:38 18.09.2016.

samo je jedan Dinamo.

TO
tovaravot
13:38 18.09.2016.

napokon ekipa za nerede nasla drugu zanimaciju, fala bogu pa ih nema vise na maksimiru. a futsal, iako zanimljiv, pokusavaju prezestoko progurat u mainstream, poput KHL medsvescaka, i propast ce

SX
sudbina x
14:31 18.09.2016.

Eto vam recepta. Na čelu Futsal Dinama Mićo Martić. Stavite na čelo Dinama srbina i sve će funkcionirati. Dakle jedina greška Dinama je što na njegovom čelu nije srbin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije