Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Dinamo na krilima sjajnog Pjace pobijedio Vardar i prošao u treće pretkolo LP-a

Dinamo - Vardar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
20.07.2016.
u 22:41

Junak utakmice bio je Marko Pjaca koji je na svom oproštaju zabio dva gola i tako već sada spasio sezonu za Dinamo

Dinamo je u drugom pretkolu Lige prvaka i kod kuće pobijedio Vardar (3:2) te tako s ukupnim rezultatom 5:3 prošao u treće pretkolo. Pred gotovo 15 tisuća navijača na Maksimiru hrvatski prvak nakon velike drame i uz puno muke došao je do vrijedne pobjede i tako prošao u sljedeći krug. Junak utakmice bio je Marko Pjaca koji je na svom oproštaju zabio dva gola i tako već sada spasio sezonu za Dinamo.

Puno preokreta

– Bolja smo momčad i zasluženo smo prošli. Još nismo u pravoj formi, ali mi ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Čestitam Pjaci i želim mu svu sreću – kazao je Marko Rog po završetku susreta.

A susret nije baš dobro krenuo za plave, u prvom dijelu Vardar je bio bolji, a i na odmor je otišao s vodstvom. Prvu priliku odlično je obranio Ježina na samom početku susreta, a u  38. minuti Hambartsumyan je pogodio vratnicu. Samo minutu poslije gosti su poveli, sjajno je s 25 metara potegnuo Velkoski i šokirao Maksimir. Pred odlazak na odmor Soudani je pogodio gredu i to je bila najveća prilika za modre.

Nastavak je donio puno golova i preokreta, a modri su na kraju ipak bili s(p)retniji. Prvo je u 55. minuti Rog izborio jedanaesterac, a Pjaca izjednačio, da bi samo šest minuta poslije Schildenfeld zabio autogol i vratio goste u vodstvo. Zlatko Kranjčar bio je ljutit u tim trenucima, a osmijeh mu se barem malo vratio u 70. minuti kada je Pjaca iz novog jedanaesterca (Spirovski je igrao rukom) izjednačio. Priču je u 79. minuti zaključio Machado koji je zabio za konačni rezultat i razveselio gledatelje na tribinama.

Dinamo na Dinamo

Zlatko Kranjčar na kraju može biti zadovoljan jer je njegova momčad prošla dalje, a formu ionako tempira za kolovoz. Međutim, neke stvari ipak bi ga morale zabrinuti, a to se posebno odnosi na obranu koja je bila prilično konfuzna i dosta se griješilo. To se mora što prije popraviti jer bi Dinamo Tbilisi, s kojim modri igraju u sljedećem pretkolu, to mogao iskoristiti.

>>Junak Pjaca uz ovacije napustio Dinamo: Nadam se da ćemo se susresti u Ligi prvaka

Liga prvaka, 2. pretkolo

Dinamo - Vardar 3:2 (Pjaca 55', 70', Machado 79' / Velkoski 39', Schildenfeld (ag) 62')

Komentara 52

SA
Sabomerzel
22:42 20.07.2016.

Ajmo Mamić, ajmo Cico ajmo Dinamo neprijateljima Hrvatske u inat!!!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
19:49 20.07.2016.

ovaj Pjaca isti Ronaldo, ljudi moji koja će to bit igračina vidit ćete

PA
pappmisi
22:38 20.07.2016.

Zivim u Madjarskoj i gledam tekme preko interneta i navijam za Dinamo. Samo Dinamo , Zivio Zdravko Mamic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije