Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Fenomenalni Pjaca uz pomoć Roga izbacio Folu

Dinamo - Fola
Foto: Robert Anić/PIXSELL
22.07.2015.
u 21:50

Na kraju se stječe dojam da je hrvatski prvak zasluženo prošao dalje, iako je i u uzvratu dozirao i stisnuo kočnicu nakon odmora

Dinamo je znao da je puno kvalitetnija momčad od Fole, ali svejedno je strepio uoči gostovanja u Luksemburgu jer rezultat iz Maksimira (1:1), a ni ta igra, nisu nudili puno optimizma. No, momčad Zorana Mamića se opustila i bez problema slavila sa 3:0 i plasirala se u treće pretkolo Lige prvaka. Briljirao je najbolji igrač Dinama Marko Pjaca koji je postigao dva gola.

Uigrani slobodnjak

Zoran Mamić odlučio je krenuti u sustavu s tri braniča (3-4-1-2), a, očekivano, utakmica je započela u dominaciji Dinama. Soudani je već u prvoj minuti opasno zaprijetio, ali otišlo je pokraj gola, a isti igrač dobro je pucao u 15. minuti, ali vratar Fole brani. A onda se u jeku Dinamove dominacije zamalo dogodio već viđeni scenarija da modri prime nesmotren gol, ali, srećom, Martin se nije najbolje snašao i nije iskoristio Sigalijev poklon, a to je u 29. minuti kaznio Pjaca. Dinamo je imao slobodan udarac, Machado je dao sjajnu 'rolicu', a Pjaca zakucao za vodstvo. Isti igrač sjajno je reagirao i 11. minuta kasnije kada se oslobodio čuvara i lijepim udarcem povisio vodstvo te dao do znanja da Dinamo ide dalje.

U nastavku susreta bilo je to čisto odrađivanje posla, Dinamo više nije jurio na protivnički gol, a Fola nije imala kvalitetnije ugroziti Eduarda. Tako da se susret pretvorio u 'kamilicu', u pojedinim trenucima nas je malo i uspavao, ali da ne zaspimo pobrinuo se dvojac Pjaca - Rog. Dvostruki strijelac ovoga je puta sjajno asistirao, a najskuplje pojačanje Dinama krasno je realiziralo priliku i zabilo svoj prvi gol u natjecateljskim utakmicama. Bila je to zaista sjajna akcija, a za navijače Dinama dobra vijest - stvara se novi ubojiti tandem!

Slijedi Molde

Na kraju se stječe dojam da je hrvatski prvak zasluženo prošao dalje, iako je i u uzvratu dozirao i stisnuo kočnicu nakon odmora. A sada slijedi nadmetanje s norveškim Moldeom koji je u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka pobijedio Pjunik 5:0, a u uzvratu izgubio 0:1. Norvežani su u punom natjecateljskom pogonu, jer prvenstvo im već dugo traje, ali u njemu ne briljiraju. Odigrali su 17 utakmica i trenutačno su na šestoj poziciji, imaju 25 bodova (sedam pobjeda, četiri remija i šest poraza), 11 manje od vodećeg Rosenborga. Postigli su 36, a primili 20 golova. Najbolji je strijelac u ovom prvenstvu Ola Kamara s devet pogodaka i pet asistencija, Elyounoussi je zabio osam, Hoilard sedam, a Svendson šest. Ono što nije dobro za Dinamo jest što Molde kod kuće igra na umjetnoj travi, ali o tome će Dinamova struka brinuti tek nakon što odrade prvi susret u Maksimiru

>>Krvavi sukob frakcija BBB-a u Luksemburgu, 20 uhićenih

Liga prvaka, drugo pretkolo

Fola Esch - Dinamo 0:3 (Pjaca 29', 40', Rog 76')

Komentara 31

IN
Ineboimorejeplavo
20:06 22.07.2015.

idemo modri, nema predaje

IN
Ineboimorejeplavo
20:29 22.07.2015.

bravo momci

Avatar guza guzic
guza guzic
21:33 22.07.2015.

dinamooo dinamooo dinamooooo,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije