Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča iz Maxa!

Deset tužnih Hajdukovih noći, a i Roma je bila na koljenima...

25.08.2016., Split - Uzvratna utakmica play off-a Europske lige u Poljudu izmedju Hajduka i Maccabija iz Tel Aviva. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
06.09.2016.
u 22:28

Splitski klub imao je kroz povijest nekoliko iznimno tužnih poraza, koji su se urezali u pamćenje i čovjek bi pomislio da se može na to naviknuti, ali to nije slučaj. Svaki zaboli jednakom silinom, pa tako i ovaj, koji bi klubu pomogao ne samo rezultatski nego i financijski

Hajdukovo ispadanje protiv Makabija na zadnjoj prepreci prije ulaska u željene skupine Europske lige, bilo je uistinu nesretno. Izvođenje udaraca s bijele točke, promašaji jer se noga previše tresla ostavili su navijače, igrače, trenera i sve oko Hajduka u očaju. Ali, nije to prvi put... Splitski klub imao je kroz povijest nekoliko iznimno tužnih poraza, koji su se urezali u pamćenje i čovjek bi pomislio da se može na to naviknuti, ali to nije slučaj. Svaki zaboli jednakom silinom, pa tako i ovaj, koji bi klubu pomogao ne samo rezultatski nego i financijski. No, uvijek ostaje nadati se boljem rezultatu dogodine. Tekst pročitajte u Maxu!

Hajduk - Leeds 1973.

Polufinale Kupa pobjednika kupova, sezona 1972./73.: Leeds United – Hajduk 1:0, 0:0

Pohod u Kupu pobjednika kupova Hajduk je zaključio 25. travnja, u polufinalu protiv engleskog Leedsa. Samo je korak nedostajao do finala. Hajduk je u uzvratu pod vodstvom Branka Zebeca igrao odlično, ali lopta nije mogla u mrežu. Hajduk je igrao u sastavu Sirković, Džoni, Boljat (Peruzović), Bošković, Holcer, Buljan, Hlevnjak, Jerković, Nadoveza, Jovanić (Mužinić), Šurjak.

St. Etienne – Hajduk 1974.

2. kolo Kupa prvaka, sezona 1974./75.: Hajduk – St.-Étienne 4:1, 1:5

To je bilo nevjerojatno ispadanje Hajduka, koji je u prvoj utakmici razbio Saint-Etienne 4:1. Pod Ivićevim vodstvom splitska “zlatna generacija” u uzvratu je, u nizu čudnih okolnosti, nakon produžetaka poražena 1:5. U drugom se dijelu dogodio polusatni prekid zbog nestanka struje poslije kojeg kao da su istrčali novi igrači. Priča se da su u pauzi Francuzi uzeli doping, ali nije dokazano. Za Hajduk su igrali Mešković, Rožić (Šalov), Mužinić, Kurtela, Džoni (Luketin), Buljan, Boljat, Žungul, Jovanić, Jerković, Šurjak.

PSV - Hajduk

Četvrtfinale Kupa prvaka, sezona 1975./76.: Hajduk – PSV 2:0, 0:3

Hajduk je u prvoj utakmici razbio nizozemski PSV, u Splitu je bilo 2:0. A onda se zbio uzvrat u kojem je do 60. minute Hajduk imao odlične prigode. A onda je krenuo pad, i PSV je sustigao splitskih 2:0, a u produžetku, u 102. minuti Willy van der Kuijlen postigao je gol za još jednu splitsku tugu. Igrali su Mešković, Boljat, Rožić, Kurtela (Džoni), Peruzović, Buljan, Žungul (Jovanić), Mužinić, Đorđević, Jerković, Šurjak.

Hajduk - AUSTRIA B. 1978.

Četvrtfinale Kupa pobjednika kupova, sezona 1977./78.: Austria Beč - Hajduk 1:1, 1:1 (11 m, 3:0)

Još jedan tužni splitski ožujak, u prvoj utakmici, u Beču bilo je 1:1, kao i u uzvratu u Splitu. U izvođenju jedanaesteraca Hajduk je promašio sva tri. Da stvar bude gora, u regularnom vremenu Rukljač također nije realizirao jedanaesterac. Igrali su Katalinić, Džoni, Boljat, Mužinić (Zo. Vujović), Zovko, Rožić, Žungul, Jerković, Čop, Rukljač (Šalov), Šurjak.

Hajduk - HSV 1980.

Četvrtfinale Kupa prvaka, sezona 1979./80.: HSV – Hajduk 1:0, 2:3

Na klupu se vratio Tomislav Ivić, Hajduk se preselio na Poljud, ali ritam nesretnih ispadanja u ožujku nije prestao. Ovaj put igralo se 19. ožujka, njemački HSV s Buljanom, Magathom, Keeganom i Zebecom na klupi stigao je s prednošću od 1:0, ali Hajduk ih je u jednoj od svojih najvećih utakmica nadigrao i pobijedio s 3:2. HSV je tada bio jak kao Real ili Barcelona danas. Pogotke za bijele postigli su Zlatko Vujović, Đorđević i Primorac. Za Hajduk su igrali Pudar, Primorac, Krstičević, Čop (Šalov), Zo. Vujović, Rožić, Zl. Vujović, Mužinić, Gudelj (Maričić), Đorđević, Šurjak.

Hajduk - Valencia 1981.

3. kolo Kupa Uefe, sezona 1981./82.: Valencia – Hajduk 5:1, 1:4

Dvoboj protiv Španjolaca bio je jedan od onih, koji zorno pokazuju što Hajduk znači za njegove navijače. U prvoj utakmici Valencia je slavila s 5:1, ali svi su bili uvjereni da će tog 9. prosinca 1981. Hajduk napraviti čudo i pobijediti s barem 4:0 i preskočiti Valenciju. I malo je nedostajalo. Hajduk je igrao u sastavu Pudar, Berić, Zo. Vujović, Gudelj, Primorac, Rožić, Zl. Vujović, Slišković (Adamović), Petrov, Šalov, Pešić (Vulić).

Hajduk - PAOK 1995.

Kvalifikacije za Ligu prvaka, sezona 1995./96.: Panathinaikos – Hajduk 0:0, 1:1

Prva utakmica s grčkim Panathinakosom završila je 0:0, ali uzvrat se zbog ratnog stanja morao igrati u Rijeci. Tog se 23. kolovoza 1995. cijeli Split preselio u Rijeku. Štimac je već u 5. minuti pogodio za vodstvo, ali je u 57., tri minute nakon poravnanja Panathinaikosa, dobio crveni karton. Igrali su Gabrić, Butorović, Jozinović, Hibić, Štimac, Horvat, Vulić (Meštrović), Pralija, Jurčec (Mass Sarr), Asanović, Mornar.

Mallorca – Hajduk 2001.

Kvalifikacije za LP, sezona 2001./02.: Hajduk – Mallorca 1:0, 0:2

Hajduk je bio na pragu ulaska u Ligu prvaka, ali u produžecima na Palma de Mallorci nije uspio. Na otok zabave otišli su s prednosti od 1:0. Mallorcu je predvodio, Samuel Eto’o, tada 20-godišnji anonimni napadač koji je zabio za produžetke. Gol odluke dao je Albert Luque. Hajduk je vodio Gračan, a igrali su Pletikosa, Srna, Đolonga, Miše, Sablić, Vuković, Vejić, Andrić (Pirija), Musa (Celiščak), Bošnjak (Deranja), Bilić.

Hajduk - Roma 2003.

2. kolo Kupa Uefe, sezona 2003./04.: Roma – Hajduk 1:0, 1:1

Kraj studenog 2003. umalo je Hajduku donio veliku radost. Roma je u prvoj utakmici slavila s 1:0, malo tko je Hajduku davao šanse u uzvratu. Ipak, od prve minute Roma je svezana u čvor, ali su nes(p)retnom pogreškom obrane ispali. Igrali su Runje, Vejić, Rukavina, Neretlja, Miladin, Andrić (Talevski), Računica, Đolonga, Blatnjak, Bule (Carević), Krpan.

Hajduk - Makabi

Doigravanje za ulazak u EL, sezona 2016./17.: Makabi Tel Aviv - Hajduk 2:1, 1:2 (penali 5:5)

Zadnji Hajdukov šok vezan je uz Makabi. Opet produžeci, jedanaesterci i ispadanje. Marko Ćosić od junaka pretvorio se u tragičara jer je promašio odlučujući jedanaesterac. Za Hajduk su igrali Kalinić, Ismajli, Šimić, Ćosić, Memolla, Jefferson, Savvas, Sušić, Kožulj (Tudor), Vlašić, Said (Ohandza).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije