Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP: RUKOMET

Danci u rukometnom klasiku protiv Francuza do trećeg svjetskog zlata u nizu!

Final - France v Denmark
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
1/12
29.01.2023.
u 22:27

Danskoj je ovo treći naslov svjetskog prvaka, dok je Francuska i dalje na vrhu vječne ljestvice sa šest zlatnih medalja. Između njih se na toj vječnoj ljestvici nalaze Njemačka i Rumunjska s po četiri zlatne medalje.

Reprezentacija Danske svladala je rezultatom 34:29 Francusku u finalu Svjetskog rukometnog prvenstva igranom u Stockholmu, u pravom rukometnom klasiku dvaju rukometnih velesila 21. stoljeća. Dancima je ovo treći uzastopni naslov svjetskog prvaka nakon trijumfa 2019. i 2021. godine.

IHF Handball World Championship - Final - France v Denmark - Tele2 Arena, Stockholm, Sweden - January 29, 2023 Denmark's Magnus Saugstrup and Mikkel Hansen in action with France's Luka Karabatic and Mathieu Grebille REUTERS/Kacper Pempel Photo: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Jedna od ove dvije ekipe bila je prvak na svakom od pet posljednjih svjetskih prvenstava, što je dokaz da je ova utakmica bila ono najbolje od najboljeg u svjetskom rukometu, a to smo vidjeli i na terenu.

Iako su obje momčadi igrale sjajan rukomet, Danci su tijekom većine utakmice bili bolja momčad te su zasluženo odnijeli pobjedu Bilo je tijesno, no Danci su kontinuirano držali to tijesno vodstvo, u završnici ga malo povećali na pet razlike, i došli do zlata.

IHF Handball World Championship - Final - France v Denmark - Tele2 Arena, Stockholm, Sweden - January 29, 2023 France's Dika Mem in action REUTERS/Kacper Pempel Photo: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Najbolji strijelac Danske u susretu bio je sjajni Lauge s deset pogodaka, dok je Francusku predvodio Remili sa šest pogodaka.

Danskoj je ovo treći naslov svjetskog prvaka, dok je Francuska i dalje na vrhu vječne ljestvice sa šest zlatnih medalja. Između njih se na toj vječnoj ljestvici nalaze Švedska i Rumunjska s po četiri zlatne medalje. 

IHF Handball World Championship - Final - France v Denmark - Tele2 Arena, Stockholm, Sweden - January 29, 2023 Denmark's Simon Pytlick in action REUTERS/Kacper Pempel Photo: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Dodajmo da je u susretu za treće mjesto Španjolska je pobijedila Švedsku sa 39:36 (18:22). Za španjolsku reprezentaciju to je peta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu treća bronca i to druga u nizu.

Ključne riječi

Komentara 7

B2
bordon 2
22:37 29.01.2023.

Je ali su im suci bili osiguranje.

BE
Berri
23:01 29.01.2023.

Naš najbolji igrač, na kojeg se svi pozivamo, Domagoj Duvnjak je na čitavom turniru zabio samo 5 golova. Dakle, Egipat, USA, Maroko, Danska, Belgija i Bahrein, a Duvnjak je zabio samo 5 golova. Tu je početak i kraj priče o nadanjima. Bez golova nema ni pobjeda, a ako tome dodamo da niti obrana, s Duvnjakom na čelu, nije bila pokretljiva i efikasna, onda je jasno idemo pogrešnim putem.

AM
amorphius
22:38 29.01.2023.

uz pomoć suca, to se vidjelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije