Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMIĆ, TURINA...

Da je barem Pamić dobio zabranu igranja kao Fabrice Muamba

Alen Pamić
Foto: Alenu Pamiću na utakmici s Lokomotivom je pozlio te su mu u pomoć priskočili suigrači, Dusko Marusic
1/3
22.06.2013.
u 16:20

Početkom svibnja ove godine šokirala nas je smrt bivšega Dinamovoga vratara Ivana Turine, koji je preminuo u snu uslijed srčanoga zastoja.

Na žalost, u posljednjem desetljeću gotovo svake godine bilježi se bar jedna smrt nogometaša na igralištu, i u većini slučajeva u ljetnim mjesecima. Počelo je u lipnju, 2003. godine, kada je za vrijeme utakmice Kupa konfederacija u Lyonu umro Kamerunac Marc Vivien Foe. Sljedeće godine, u siječnju, umro je tadašnji Šokotin suigrač iz Benfice Miklos Feher, a u veljači 2005. godine poslije treninga se srušio i od srčanoga infarkta preminuo 25-godišnji vratar Ljubljane Nedžad Botonjić.

Dvije smrti vrhunskih nogometaša potresle su i Španjolsku. U kolovozu 2007. godine na igralištu se srušio igrač Seville Antonio Puerta, a preminuo je sljedećega dana u bolnici. Dvije godine poslije, na pripremama u Italiji, u hotelskoj sobi, umro je i kapetan Espanyola Daniel Jarque.

Prošle godine u travnju Apenine je šokirala smrt na igralištu nogometaša Livorna Piermarija Morosinija. Njegov suigrač bio je današnji igrač Rijeke Dario Knežević...

Napadač Boltona, 24-godišnji Fabrice Muamba, u ožujku 2012. godine doživio je srčani udar na igralištu, za vrijeme utakmice s Tottenhamom. Hitno je prebačen u bolnicu, gdje su ga liječnici čudom oživjeli iako mu srce nije radilo čak 78 minuta! Nogometaš je proveo u bolnici mjesec dana i naravno zabranjeno mu daljnje bavljenje nogometom.

Kamo sreće da je takvu uputu prije tri godine dobio i Alen Pamić...

- Moram biti sretan što sam uopće živ - kazao je tada Muamba.

Početkom svibnja ove godine šokirala nas je smrt bivšega Dinamovoga vratara Ivana Turine, koji je preminuo u snu uslijed srčanoga zastoja. Prije nekoliko dana u Bosanskom Šamcu, za vrijeme utakmice, infarkt je pokosio 22-godišnjega nogometaša Stojana Tomića...

>> Preminuo mladi hrvatski nogometaš Alen Pamić (23)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije